Новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бе официално

...
Новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бе официално
Коментари Харесай

Откриха официално `гимназията на бъдещето` в Бургас

Новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения бе публично открита през днешния ден в комплекс " Меден рудник " в Бургас.

Гимназията от ново потомство ще отвори порти за първия си випуск възпитаници, които ще се образоват в две посоки -  " Програмно обезпечаване " и " Приложен програмист " с интензивно проучване на британски език и 5-годишен период на образование.  

В образователния корпус е екипиран с езикови кабинети, компютърен център, образователни зали и лаборатории. Стаите са с интерактивни дъски, преносими компютри, таблети, мултимедийни проектори.

В научния корпус ще действа Учебна компания за програмиране. В нея компания учениците ще имат опцията да работят над действителни проблеми и задания под наставничеството на експерти от едни от най-успешните интернационалните ИТ компании. Ще бъдат създавани и патентовани действителни артикули, над които благосъстоятелност ще имат и учениците, взели участие в процеса.

В общежитието учениците имат независими стаи, трапезария, зони за отмора и забавление, стаи за самоподготовка, фитнес и игрална зала. планувани са и жилища за гостуващи преподаватели.



На формалното разкриване през днешния ден участва министър председателят Бойко Борисов, министърът на образованието Красимир Велчев, националният представител от Бургас Ивелина Василева (ГЕРБ), изпълнителният шеф на фондация " Америка за България " Десислав Тальокова и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР