Новата позиция на България може да бъде ключова за бъдещето

...
Новата позиция на България може да бъде ключова за бъдещето
Коментари Харесай

Пресата в Скопие: Македония е пред вратата, Борисов я отваря


Новата позиция на България може да бъде основна за бъдещето на Република Македония. Българското председателство ще бъде нова опция за евроатлантическата интеграция на Македония, която най-сетне ще изведе страната ни пред вратите на Европейски Съюз и НАТО.

Това се споделя в просторен разбор на "Слободен печат" във връзка почналото българско председателство. Статията във вестника е озаглавена "Македония е пред вратата, Борисов я отваря", съобщи кореспондент на БГНЕС. Македонският вицепремиер отговарящ за европейските въпроси Буяр Османи планува страната да получи дата за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз през месец юни.

Изданието цитира премиера Бойко Борисов във връзка с целите на председателството. "Нашата цел е до две години Брюксел освен да обръща внимание на Западните Балкани, а действително да се придвижим напред. Перспективата на Македония за НАТО е от изключително значение и ние като държавно управление ще продължим да правим на практика действия", споделя Борисов.

Всекидневникът предава и оптимизма на външния министър Никола Димитров, който счита, че "2018 година ще бъде европейската година за Македония".

"През последните 6 месеци зачестиха срещите сред македонските и българските представители и на тях беше подчертана поддръжката на София за участието на Република Македония в Европейския съюз и НАТО", се споделя още в обявата на всекидневника. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР