Новата пленарна зала в бившия партиен дом е готова да

...
Новата пленарна зала в бившия партиен дом е готова да
Коментари Харесай

Новата по-голяма и по-модерна пленарна зала е готова да посрещне депутатите

Новата пленарна зала в някогашния партиен дом е подготвена да посрещне депутатите в първия им работен ден от новия парламентарен сезон. От 2 септември народните представители ще заседават в по-голяма зала, работните места ще са необятни близо един метър. Има особено отделени места за министрите, премиера, президента и патриарха.

Само ремонтът на залата е коствал 18 млн. лв., а за стъкления ѝ покрив са отделени съвсем 1 млн. лв.. Старата постройка към този момент ще се употребява единствено за тържествени съвещания.

"Новото е стъкленият покрив, който обезпечава естествена светлина за работещите, по-голямото разстояние сред седалките, по-големият работен плот. Усеща се и климатизацията на залата, на напълно друго равнище е, осветлението е на друго равнище. Вероятно с тази звучност, която е инсталирана по стените, ще се обезпечи и по-комфортна работа и поради тон, и поради метод на снимане, на предаване на депутатите. Те на този стадий ще се изричат от трибуната, както е било до момента в остарялата пленарна зала. С доставката на новото софтуерно съоръжение ще се обезпечи опция и за изявление от място ", изясни админът Николай Бациев, специалист в дирекция "Управление на собствеността " на Народното събрание.

В залата има 270 работни места, ситуирани на 12 реда. В случай на привикване на Велико Народно заседание столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.

В първия работен ден депутатите ги чака и кетъринг, защото ремонтът на новия бюфет към момента не е завършил. Бациев разясни, че ремонтът на стола е спрян с акт 10, тъй като изпълнителят е изпитвал усложнения по отношение на доставка на материали поради ковид. Избран е нов реализатор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР