Новата партида противогрипни ваксини е била пусната по аптеките вчера,

...
Новата партида противогрипни ваксини е била пусната по аптеките вчера,
Коментари Харесай

Истерия - грипните ваксини изчезнаха в миг

Новата партида противогрипни ваксини е била пусната по аптеките през вчерашния ден, само че е била изчерпана безусловно за часове. Това сподели за „ Монитор “ ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

Били са разпределени обаче едвам по 15-20 бройки, които са изчерпани незабавно. Друга партида не се чака.

„ Бройките бяха напълно малко, не стигнаха даже за личния състав “, разяснява Костов. Той посочи, че тази година казусът с дефицита на противогрипни ваксини е бил преекспониран и добави, че предходната година не е имало толкоз доста искащи да се ваксинират срещу грип.

„ Разбирам, че поради пандемията се сътвори неуравновесеност в обществото, лекари предлагат хората да се имунизират, само че сред здравната рекомендация и действителната обстановка има разлика “, сподели той. Според него в случай че производителят реши, може да внесе спомагателни дози, само че това било малко евентуално.

„ Нищо не зависи от нас, ние няма по какъв начин да предложим другата година да се внесат повече бройки “, сподели той. Ограничени бройки са били доставени и на някои от джипитата, само че не във всеки кабинет.

Новата партида противогрипни ваксини трябваше да е в аптеките към 15 октомври, само че не бяха пуснати
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР