Новата министърка на туризма Марияна Николова призова българите да изберат

...
Новата министърка на туризма Марияна Николова призова българите да изберат
Коментари Харесай

Новата министърка на туризма зове българите да ходят на нашето Черноморие

Новата министърка на туризма Марияна Николова прикани българите да изберат черноморските ни курорти за отмора през това лято, тъй като предложили положителни и безвредни хотели и прелестни плажни линии, оповестяват от Министерството на туризма.

" Приоритет в изискванията на пандемия е да подтикваме българите да почиват в страната, без значение дали на море, на планина или в СПА курортите. По този метод ще подпомогнем българската стопанска система и ще компенсираме отлива на непознати туристи ", декларирала Николова по време на среща с управленията на морските курорти " Албена ", " Св. Константин и Елена " и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.
 SOS от ничията земя на българския туризъм
SOS от ничията земя на българския туризъм

Протест пред Министерски съвет желае диалог с Борисов

Според изпълнителния шеф на " Албена " АД Красимир Станев в курорта юли е по-добре спрямо юни, а през август и септември се очаквал добър и естествен сезон . Като цяло тази година щяла да бъде по-слаба спрямо 2019 година и към 25% от хотелите в " Албена " изобщо няма да отворят . Основните туристи на комплекса през този сезон са най-вече българи, румънци и германци .

Красимир Станев сложи казуса, че към момента не е стартирала програмата за подпомагането на чартърите с задгранични туристи. Държавата пое ангажимент да субсидира с 35 евро идването на всеки посетител.

От " Албена " АД са удовлетворени от икономическата мярка за запазването на работните места 60/40, която за туризма става 80/20, само че съгласно тях би трябвало да бъде удължена и доразвита .
 Полина Карастоянова: Без интернационален туризъм 2020 може да се окаже пагубна
Полина Карастоянова: Без интернационален туризъм 2020 може да се окаже пагубна

Днес подписват Харта на българския туризъм 2020

Според Станев е нужна мощна и нападателна реклама на България в Европа за сезон 2021 и по тази причина упорства да се възстановят туристическите представителства на страната в чужбина.

Същите проблеми на срещата сложи още Елена Косева, изпълнителен шеф на " Св. Св. Константин и Елена " АД.

Вицепремиерът Николова се е заела бързо да бъде довършена мярката за подпомагането на чартърите.
 С карантина няма туризъм, обезпокоена Ангелкова
С карантина няма туризъм, обезпокоена Ангелкова

При спад на инфектираните да се отворят заведенията и на закрито
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР