Новата конвенция на ООН за пълна забрана на ядрените оръжия

...
Новата конвенция на ООН за пълна забрана на ядрените оръжия
Коментари Харесай

Столтенберг: Конвенция на ООН няма да избави света от ядрените оръжия

Новата спогодба на Организация на обединените нации за цялостна възбрана на нуклеарните оръжия няма да избави света от този жанр оръжия, предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от Асошиейтед прес.

На конференция па въпросите на сигурността в Швеция Столтенберг се аргументира, че това изисква интервал на " мъчително разоръжаване " - нещо, което въпросният интернационален контракт не може да подсигурява. Иначе НАТО поддържа по принцип концепцията за свят без нуклеарни оръжия, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Посланието на генералния секретар на организацията бе ясно ориентирано към шведското държавно управление, което е разграничено по въпроса дали да подпише конвенцията, отбелязва АП.

Швеция не е член на НАТО, само че напоследък ускори взаимоотношението си с Алианса, на фона на напрежението с Русия.

По-рано Столтенберг акцентира пред шведски медии, че съдействието сред страната и НАТО може да отслабне, в случай че държавното управление в Стокхолм подпише конвенцията.

Миналата седмица папа Франциск прикани страните да работят за имащ наложителна мощ контракт за възбрана на нуклеарните оръжия, напомня АП.

Нито една нуклеарна мощ обаче не поддържа новата спогодба на Организация на обединените нации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР