Новата концепция за национална сигурност на САЩ е продължението на

...
Новата концепция за национална сигурност на САЩ е продължението на
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: В новата концепция за национална сигурност на САЩ Русия е основен партньор срещу тероризма

Новата идея за национална сигурност на Съединени американски щати е продължението на поръчката на президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила от неговия избирателен слоган ”Да създадем Америка велика отново”. Това е първата идея за национална сигурност на Съединени американски щати, която се приготвя от неговата администрация и по тази причина това е поръчка за неговата визия и бъдещо отношение със комплицирани страни като Китай, Русия, Иран и Северна Корея.

Това сподели специалистът по национална сигурност Димитър Гърдев в ефира на ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

"В новата идея имаме разграничаване на тези страни в две групи. В първата група Русия и Китай са сложени под общото заглавие ”ревизионистки сили” – това са страните, които насочат провокации към Съединени американски щати. В другата група Иран и Северна Корея са сложени като директна опасност и тук приказваме към този момент за съперници, разяснява още той.

"Реакцията на Кремъл е обяснима, тя е обвързвана и с идните избори в Русия, само че в концепцията на Тръмп се загатва и, че Русия е значим сътрудник на Съединени американски щати в битката с тероризма. Тероризмът е обиден като най-голямата опасност за Съединени американски щати ", сподели Гърдев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР