Новата комисия по спирачките на Асамблеята на Стормонт ще има

...
Новата комисия по спирачките на Асамблеята на Стормонт ще има
Коментари Харесай

Комисията на Стормонт ще разгледа търговските договорености след Брекзит

Новата комисия по спирачките на Асамблеята на Стормонт ще има опция да оцени въздействието на това Северна Ирландия да бъде оставена в регулаторна невъзможност, в случай че се отклони от законите на Европейски Съюз и Обединеното кралство.

На членовете на Комитета за либерален надзор на Windsor Framework беше казано, че работата им ще включва оценка на последствията от използването на нов или заместващ закон на Европейски Съюз в Северна Ирландия, както и на евентуалните последствия от неприлагането му.

Под правила за търговия след Брекзит, аспекти от законодателството на Европейски Съюз към момента се ползват в Северна Ирландия.

Рамката Уиндзор по отношение на комерсиалните договорености включва функционалност за либерален контрол за Асамблеята на Стормонт, предопределена да даде глас на MLAs във връзка с препоръчаните промени към европейските закони.

Спирачката на Stormont е механизъм, който разрешава на най-малко 30 MLAs да отнесат предложение за смяна на закона до държавното управление на Обединеното кралство.

След...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР