Новата инфекциозна болница с 1000 легла, построена за 10 дни

...
Новата инфекциозна болница с 1000 легла, построена за 10 дни
Коментари Харесай

Построената за 10 дни болница в Ухан прие пациенти

Новата инфекциозна болница с 1000 кревати, издигната за 10 дни в Ухан, одобри през днешния ден първите си 50 пациенти, преместени от претрупаните здравни заведения в китайския град, откъдето потегли епидемията на новия ковид, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на държавни медии в Китай.

От през вчерашния ден в болничното заведение дежурят екипи военни медици от китайската войска, наброяващи 1400 души. Някои към този момент са натрупали опит в битка с епидемиите от тежък изострен респираторен синдром (ТОРС) и ебола.

Модулната постройка от над 400 стаи с обща повърхност 34 000 квадратни метра е със същата структура като специфичната болница, издигната през 2003 година в предградие на Пекин за лекуване на пациенти, страдащи от ТОРС. Новата пневмония е още по-смъртоносна и към този момент лиши живота на 425 души, напомня Агенция Франс Прес.

Специализираната болница за лекуване на инфектирани с новия вирус е наречена "Хошъншан " ( "Планина на Огнения господ " - провидение от таоистката митология, което бълва пламъци и унищожава с тях всевъзможни болести по хорат).

По-късно тази седмица се чака в Ухан да проработи още една сходна болница, наречена "Лейшъншан " ( "Планина на Бога на светкавицата ") с още 1600 кревати, показва Агенция Франс Прес.

Броят на пациентите, инфектирани с ковид в Китай, доближи 20 438, а умрелите към този момент са 425, осведомиха международните организации.

За още над 23 200 души има съмнения, че може би са инфектирани. До момента от лечебните заведения са изписани към този момент 632 души.

Броят на заболелите в Китай е повишен с 3200 за миналото денонощие, а броят на умрелите - с 64. Състоянието на близо 2800 се прави оценка като тежко, а други 171 300 души са под карантина.

По последни данни над половината от инфектираните са в провинция Хубей, чийто административен център е град Ухан. В столицата Пекин са доказани 212 случая, а в Шанхай - 203, прецизира ТАСС.

Освен в Китай болестта е записано в още 23 страни.

Китай се съгласи да разреши на американски здравни специалисти да дойдат в страната като част от задача на Световната здравна организация за изследване и битка против разпространяването на вируса, съобщи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР