Новата индустриална зона Загоре в Стара Загора ще бъде изградена

...
Новата индустриална зона Загоре в Стара Загора ще бъде изградена
Коментари Харесай

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Новата индустриална зона „ Загоре ” в Стара Загора ще бъде построена в границите на две години. Тя ще бъде първата в страната от съвременен вид, с изцяло подготвена инфраструктура. Това съобщи пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов. Той участва на подписването на меморандум сред кмета на общината Живко Тодоров и изпълнителния шеф на Национална компания „ Индустриални зони ” ЕАД Антоанета Барес.

Предстои да бъде основано смесено сдружение сред страната и Община Стара Загора. Националната компания ще взе участие с финансов запас, а Общината ще апортира 115 дка земя. Тя се намира на терена на бивше опитно поле в кв. „ Зора ”.

Кметът Живко Тодоров акцентира, че е от изключителна значимост страната да взе участие в построяването на индустриалната зона в Стара Загора. „ Не е единствено поради финансовия запас, който ще бъде обособен за създаване на инфраструктурата. Когато пристигна вложител той отива първо в Министерство на стопанската система и „ Индустриални зони ”, с цел да се запознае с опциите за вложения. И когато ние сме една от тези варианти, които са приоритет за страната, ние имаме по-голям късмет да притеглим вложители в нашия град ” – сподели кметът на Стара Загора.

Емил Караниколов заяви, че незабавно откакто е оповестена информация за подписването на меморандума за създаване на индустриалната зона в Стара Загора, сериозен вложител от автомобилния бранш е направил питане.

Икономическият министър добави в тази връзка, че България е извънредно привлекателна за вложителите.
„ Миналата година, през предходната година през Агенцията за поощряване на вложенията сме сертифицирали 31 капиталови плана за над 300 млн. лв., осигуряващи към 5000 работни места. За първите 15 дни на годината издадохме документи на планове за към 500 млн. лв., посредством, на които ще бъдат разкрити над 2000 работни места ” – осведоми Караниколов.

В Агенцията за вложения се създават още 21 плана на обща стойност към 1 милиарда лв. за 4500 работни места ”. Национална компания ” Индустриални зони ” ЕАД е в развой на договаряния с 18 вложители.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР