Новата година определено не започна по захаросания начин, по който

...
Новата година определено не започна по захаросания начин, по който
Коментари Харесай

Как Швеция ще се погрижи за северните елени

Новата година несъмнено не стартира по захаросания метод, по който тайничко се надявахме, че ще стартира.
 Глобалното стопляне, климатичните промени и по какъв начин 2020 година за малко не се трансформира в най-горещата в историята
Глобалното стопляне е траяло макар пандемията

Данните за 2020 година са налични и не са по никакъв начин положителни...

Като оставим настрани " завладяването " на Капитолия от поддръжници на Тръмп и нестихващия ковид (което не е по никакъв начин малко), стана ясно, че световното стопляне не е забавило темповете си, даже през 2020 година

Казваме даже, тъй като затварянето по домовете на милиони хора оказа удобно влияние върху природата. И по този начин си помислихме, че това може да се отрази позитивно и на климатичните промени.
 Снимка 515058

Не се получи, тъй като стана ясно, че 2020 година е била втората най-гореща година в историята (откакто се вършат проучвания), отстъпвайки само на 2016 година А световното стопляне знаем, че въздейства зле и на животинските типове.

Един от отрицателните резултати е намаляването на храната, с което северните елени в Швеция да вземем за пример се оправят посредством увеличение на територията, която населяват. А това ги изправя пред огромни рискове, като секване на железопътни линии и пътища.
 Снимка 515060

Според Sveriges Radio, държавното управление на Швеция няма да стои и да гледа безучастно по какъв начин стотици елени губят живота. Ето за какво в страната ще бъдат издигнати специфични мостове, които да обезпечат на елените безвредно секване на железопътни линии и пътища, написа.
 Големият синигер, световното стопляне и мрачната прогноза за изгубването на типа поради климатичните промени
Ще изчезне ли огромният синигер

Нови мрачни прогнози поради климатичните промени

Северните елени са затруднени да намират лишеи, които са от съществена значимост за храненето им през зимните месеци. И повода се корени в световното стопляне.

Топлите лета оказват помощ на лишеите да порастват и да се популяризират, само че топлите зими " прецакват работата ". Причината е, че вместо сняг, вали доста повече дъжд.
 Снимка 515059

А когато температурите паднат под нулата, се образува значителен пласт лед, който пречи на елените и да подушат лишеите, и да доближат до тях. Нещо, което не се случва в естествени условия, когато лишеите са покрити с надалеч по-мека завивка от сняг.
 Морските звезди, копиотрофите, световното стопляне и за какво умират
И морските звезди едвам дишат

Според учените ситуацията е съществено

И по този начин северните елени уголемяват територията си на търсене на храна, което неимоверно ги води до пресичането на въпросните пътни артерии.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР