Новата флейта, закупена от Япония, е голяма радост за ученика

...
Новата флейта, закупена от Япония, е голяма радост за ученика
Коментари Харесай

Ученик от Националното училище по изкуствата в Русе получи флейта като дар

Новата флейта, закупена от Япония, е огромна наслада за ученика Теодор Димитров

Софтуерен експерт подари флейта на единайсетокласник от Националното учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов " в Русе.

" Така дарителската серия в учебното заведение продължава. Поводът е доста щастлив. Диан Тамахкяров, вложител в региона на технологиите и софтуера, е и човек с голямо сърце, който оказва помощ на младежи в областта на изкуството и науката да осъществят своите фантазии ", сподели за шефът на образователното заведение Мария Дуканова.

Тя изясни, че предприемачът ѝ се е обадил през септември тази година и изявил предпочитание да подкрепи надарен ученик на учебното заведение, като му закупи музикален инструмент.

" Единственото изискване беше този инструмент да е значим за детето. Критериите, по които избрах ученика, бяха да има отличен триумф, съществено отношение към работата си в учебно заведение, креативен изяви и да няма личен инструмент. Така се стопирах на Теодор Димитров от 11-и клас, който е флейтист. Той е доста интелигентен възпитаник и знае каква отговорност поема с тази сериозна премия. Сигурна съм, че ще работи и ще продължи традицията на русенската флейтова школа, която е една от най-хубавите в България ", изясни Дуканова.

Тя сподели още, че сериозните изяви на момчето биха могли да бъдат още по-ярки и значими, в случай че има лична флейта, която да му дава сили, хъс и сила да върви напред.

Диан Тамахкяров изясни, че през юли тази година е провел акция във връзка на 50-я си рожден ден.

Вместо да му купуват дарове и цветя, той изискал от приятелите си да дарят средства в специфична кутия, която подготвил. Информирал ги, че със събраните пари ще закупи музикален инструмент за дете.

" Знам, че доста деца нямат опция да си закупят музикални принадлежности, от които имат потребност. Моята щерка е приключила Националното учебно заведение по изкуствата и е цигуларка ", изясни Тамахкяров.

Така с парите от дарителската кутия и със свои персонални средства обезпечил музикалния инструмент за детето.

Флейтата е закупена от Япония, а учителката на Теодор Димитров - Надежда Андреева и шефът на учебното заведение Мария Дуканова обясниха по какъв начин са съумели да се снабдят с нея.

" Чрез Явор Желев - първи флейтист на Симфоничния оркестър на БНР, разбрах, че Христо Добринов, който е първи флейтист в Токийския оркестър в Япония, ще провежда майсторски клас в София по същото време, когато търсихме интензивно инструмента. Той се отзова незабавно, купи флейтата и ни я донесе. Този инструмент е на прочут японски производител и е венецът при флейтите ", изясни Надежда Андреева.

По думите ѝ Теодор Димитров е възпитаник с доста качества.

" За него беше спънка, че нямаше личен музикален инструмент, който да бъде на неговото равнище ", сподели още учителката.

Новата флейта е огромна наслада за Теодор Димитров.

" Свиря от 12 години на флейта. Веднага щом изпробвах новия инструмент, усетих разликата. Звукът е доста по-плътен, по-живописен, по-богат на обертонове. Мога доста по-лесно да се изявявам с него и да предавам страстта, която съответният композитор е желал да предам. С тази флейта ми е по-лесно и по-приятно да изсвирвам ", изясни момчето.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР