Новата банка за развитие (NDB), известна още като банката на

...
Новата банка за развитие (NDB), известна още като банката на
Коментари Харесай

Дилма Русеф оглави банката на БРИКС

Новата банка за развиване (NDB), известна още като " банката на БРИКС ", бе управлявана от някогашния бразилски президент Дилма Русеф , заяви ТАСС.

Тя заменя на поста досегашният й началник Маркос Тройо и ще довърши мандата му до края на 2025 година. Русеф заема поста, който на ротационен принцип се пада на Бразилия , по предложение на бразилския президент Лула да Силва.

Тройо - кариерен посланик, който е бил заместник-министър на външната търговия и интернационалните връзки по време на администрацията на Жаир Болсонаро, беше определен да управлява банката на БРИКС през 2020 година

Замяната на Тройо с Русеф е част от по-мащабна тактика на Лула за инжектиране на повече пари в инфраструктурните планове и кредитна агресия, както и за реабилитация на Дилма Русеф.

Избрана персонално от Лула да го наследи през 2010 година на президентския пост тя управлява Бразилия до 31 август 2016 година, когато по обвинявания в корупция на фона на спад на известността й. Обвиненията в корупция обаче не устояха в съда.

През 2018 година Дилма Русеф се яви на избори за Сенат , само че не съумя да завоюва едно от двете места в щата Минас Жерайс.

Дилма Русеф ще придружи Лула при пътуването му до Китай в края на март.
 Въпреки американския напън Бразилия одобри два ирански военни кораба
Въпреки американския напън Бразилия одобри два ирански военни кораба

Лула беше заречен на Вашингтон да не ги допуска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР