Новата автомобилна марка POLESTAR, която е част от гиганта Volvo Cars,

...
Новата автомобилна марка POLESTAR, която е
част от гиганта Volvo Cars,
Коментари Харесай

POLESTAR с първи краш-тестове на Polestar 1

Новата автомобилна марка POLESTAR, която е част от колоса Volvo Cars, анонсира, че компанията е провела първите краш-тестове с прототипен представител на неповторимият и първи за компанията модел Polestar 1.

От POLESTAR анонсират, че с провеждането на първите тествания на удар на Polestar 1, при който автомобилът е бил ударен в стационарно затруднение със скорост от 56 км/ч, Volvo Cars е направила и първата оценка на решението си да излезе извън стандартното и да употребява подсилени въглеродни влакна (карбон) като основен конструкционен детайл.

"Наистина сме разчувствани заради този краш тест ", разяснява Товас Ингенлат, изпълнителен шеф на Polestar. "Първият краш тест на Polestar 1 е крачка към проучването на непознатото. Това беше извънредно значима точка в разработката на - трябваше да се уверим, че концепциите и изчисленията, които са били направени по време на разработката на автомобила са били правилни- и те бяха ".

За разлика от общоприетите стоманени конструкции, при които огъването на елемента подкрепя интегрираните демофрируеми зони да поемат част от удар, при карбоновите детайли влакната разсейват силата като се напукват и чупят.

POLESTAR 1 е двуврато, четириместно купе с хибридно задвижване, което ще предложи на лидера опция да подчини максимална мощ от 600 конски сили и максимален въртящ миг от 1000 Нм. Тези параметри автоматизирано позиционират колата в сегмента на спортните, а в частност и на първокласните, коли.

Уникална линия на Polestar 1, поръчки за закупуването на който към този момент се одобряват, ще бъде тази, че той ще бъде в положение да измине в чист електрически режим до 150 километра, което го слага на върха при хибридните по този параметър.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР