Новак Джокович спечели силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000

...
Новак Джокович спечели силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000
Коментари Харесай

Джокович срази Циципас за шеста титла в Рим

Новак Джокович завоюва мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Рим за шести път в своята кариера, откакто надигра Стефанос Циципас с 6-0, 7-6 (5) за близо един час и 40 минути игра.

Световният номер 1 започва вихрено разногласието за трофея в италианската столица, връзвайки „ геврек “ на първата ракета на Гърция след страхотна игра и цели три пробива. Петият в света се съвзе след шока в откриващата част и поведе с 4-1 във втория сет, само че когато сервираше за равнене на резултата, се пропука и разреши на Джокера да се завърне в частта в последния вероятен миг. Стигна се до тайбрек, в който Ноле поведе с 5-2 точки, преди Циципас да изравни. Гъркът обаче нямаше сили за повече и Джокович затвори мача в своя изгода със 7-5 точки за триумфа и шестата купа във Вечния град.

За сърбина това бе първа купа за 2022 година и общо 87-а в забележителната кариера на 20-кратния първенец в шампионатите от Големия шлем. Той завоюва седми от деветте си мача с Циципас, който надигра и в предходните си четири дуела на клей – два пъти на Ролан Гарос, в това число финала предходната година, четвъртфиналите в Рим през 2021 и разногласието за купата в Мадрид през 2019 година.

За двамата следва присъединяване на Откритото състезание на Франция по тенис, където и Джокович, и Циципас ще са измежду любимците, изключително след достигането на финала във френската столица Париж предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР