Новак Джокович спечели финала на US open и взе 24-та

...
Новак Джокович спечели финала на US open и взе 24-та
Коментари Харесай

Джокович триумфира в Ню Йорк за 24-ата титла от Шлема


Новак Джокович завоюва финала на US open и взе 24-та купа от Големия шлем. В мача за трофея той би Даниил Медведев в три сета – 6-3, 7-6(5), 6-3. Двубоят продължи 3 часа и 16 минути.

Сърбинът към този момент има две трофеи повече от при мъжете. Освен това изравни и върха на Маргарет Корт. Австралийката има 24 оценки от Шлема.

За Джокович това е четвърта купа в Ню Йорк след тези през 2011, 2015 и 2018 година Това е третото отличие от Шлема за него през тази година след Australian Open и Ролан Гарос. Сърбинът игра край и на Уимбълдън, само че беше надвит от Карлос Алкарас.

Ноле взе и реванш от Медведев за загубата тук през 2021 г. Тогава руснакът му попречи да направи календарен Голям шлем.

На 36 години Джокович става и най-възрастният победител на US Open след 1968 г.  „ В последна сметка някой ден след 23, 24 години ще напусна тениса. Дотогава допускам, че ще ме виждате малко повече. В момента не слагам никаква цифра в съзнанието си за това какъв брой Шлема желая да печеля. Ще продължа да ги приоритизирам като най-важните ми шампионати и като местата, където желая да играя най-хубавия тенис “, съобщи международният номер едно.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР