Новак Джокович спечели 23-ата титла от Големия шлем, след като

...
Новак Джокович спечели 23-ата титла от Големия шлем, след като
Коментари Харесай

Джокович спечели 23-ата титла от Големия шлем

Новак Джокович завоюва 23-ата купа от Големия шлем, откакто победи на Ролан Гарос. Сърбинът победи в три сета Каспер Рууд – 7-6(1), 6-3, 7-5. Трофеят е трети за Ноле в Париж. Така той стана и първият състезател,.

До момента 36-годишният сърбин си поделяше върха в тази ранглиста с. Надал обаче не взе участие тази година на Ролан Гарос и остава с 22 трофеи от Големия шлем. 14 от тях са от Париж.

Джокович не беше апетитен за любимец тази година, само че стига до купата единствено с два изгубени сета – единият против Карлос Алкарас, другият – против Карен Хачанов.

24-годишният Рууд игра край и през предходната година. Тогава той отстъпи на Надал.

Норвежецът стартира доста мощно и завоюва първото си подаване на нула. След това той проби и в един миг дръпна с 4-1. Джокович обаче се върна в мача, изравнявайки за 4-4. Стигна се до тайбрек, където сърбинът беше праволинеен.

Началото на втория сет беше за Джокович – той поведе с 3-0 и контролираше събитията на корта. Рууд се оправи с нов опит за пробив на опитния си противник, отразявайки още две точки за пробив. Той обаче нямаше мощ да обърне сета и го загуби с 3-6.

В третата част двамата действаха внимателно и несъмнено и до 5-5 взимаха сервис геймовете си освен това без даже да има точка за пробив. Тогава обаче Ноле се развихри и взе подаването на Рууд на нула. После сърбинът поведе с 40:0 на собствен сервис и решително постави точка на мача.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР