Новак Джокович се надява, че ще може да играе на

...
Новак Джокович се надява, че ще може да играе на
Коментари Харесай

Джокович с ласкави думи за Федерер, обясни за проблема с лакътя

Новак Джокович се надява, че ще може да играе на Финалите на “Купа Дейвис” в Мадрид този месец. Сърбинът бе притесняван от проблем с лакътя в мача с Роджър Федерер от Заключителния шампионат на ATP в Лондон в четвъртък вечерта, само че има вяра, че не става дума за нещо съществено. Припомняме, че Джокович имаше сериозна контузия в лакътя преди време и тя го извади от игра за значителен интервал от време. Сърбинът загуби с 4:6, 3:6 от Федерер и отпадна в груповата фаза, до момента в който швейцарецът се класира за полуфиналите. Това бе първо проваляне за Ноле от Роджър от 2015 година.


" Надявам се, че това не е нещо, което да ми попречи да играя в Мадрид. Болката беше много остра, само че съумях да доиграя мача. Ако беше нещо в действителност съществено, мисля, че нямаше да мога да държа ракетата. Така че това евентуално беше просто необичайно, бързо придвижване, което направих. По-късно не усещах проблем. Надявам се да няма нищо съществено, сега се усещам добре физически ", изясни Джокович след края на мача с Федерер.



" Разбира се, резервоарът с гориво не е цялостен догоре както при започване на сезона, само че аз съм стимулиран да се причисля към момчетата и да играя там (в Мадрид), тъй като не съм взел участие в “Дейвис Къп” от известно време. Така че очаквам шампионата с неспокойствие. Всички момчета в тима са ми скъпи другари и нямам самообладание да усещам отборния дух. Форматът е друг и би трябвало да е вълнуващо ", добави досегашният №1 в света, който бе преместен на върха в ранглистата на ATP от Рафаел Надал.



В същото време Джокович похвали Федерер и призна, че 38-годишният швейцарец е модел за подражателство за него. " Това, което прави той е феноменално. Той е модел на подражателство даже за мен ", показа 32-годишният балканец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР