Новак Джокович продължава напред в четвъртфиналите на Ролан Гарос, достигайки

...
Новак Джокович продължава напред в четвъртфиналите на Ролан Гарос, достигайки
Коментари Харесай

Джокович продължава напред в Париж след труден мач и отказване на Музети

Новак Джокович продължава напред в четвъртфиналите на Ролан Гарос, достигайки на тази фаза след отричане на Лоренцо Музети при 2:2 сета и 4:0 за №1 в света в петия. Младият италианец поведе с 2:0 след два тайбрека, само че сърбинът небрежно изравни след 6:1 и 6:0, след което Музети изиска здравна помощ. След подновяването на дуела Джокович поведе с 4:0, след което италианецът се отхвърли. В идната фаза сръбският тенисист ще се изпрви против различен италианец – Матео Беретини.

В първият сет Новак Джокович съумя да пробие италианеца още първоначално, само че Лоренцо Музети съумя бързо да заличи пасива си и до края на частта двамата печелеха подаванията си. В тайбрека младокът сподели здрави нерви и съумя да завоюва първия сет.

Във втората част дейностите на корта бяха огледални и Музети съумя да реализира пробив, само че Джокович небрежно го заличи. Отново се стигна до тайбрек, в който италианецът бе цялостен стопанин и завоюва със 7:2, с цел да поведе с 2:0.

Но №1 в света сподели за какво се намира на това място в ранглистата и в третия сет мина под безспорната му диктовка. Джокович съумя да поведе с 3:0 на старта, а в последна сметка затвори частта с 6:1

В четвъртият сет сърбинът разруши младия си конкурент, откакто не му даде късмет в нито един гейм и изравни резултата след 6:0.

На почивката сред сетовете Музети изиска здравна помощ, откакто получи контузия в региона на слабините. Действията на корта се възобновиха след къса почика и Джокович поведе небрежно с 4:0, след което младият италианец не съумя да продължи и се отхвърли.

Musetti plie bagage...

Mené 2 sets à 0, a repris la main pour remporter 16 des 17 jeux suivants, alors que Musetti a été contraint à l'abandon à 6-7(7), 6-7(2), 6-1, 6-0, 4-0.
— Roland-Garros (@rolandgarros)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР