Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след почти

...
Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след почти
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели шоуто срещу Рафаел Надал в Сидни

Новак Джокович победи Рафаел Надал с 7-2, 7-6(4) след съвсем два часа игра и изравни резултата във финала на ATP Cup в Сидни (Австралия). Така първият екипен международен първенец в новата версия ще стане прочут след борбата при двойките.

Джокера стартира с пробив с първия гейм от срещата. В петата партия сърбинът имаше две благоприятни условия за брейк, само че ги пропиля. " Матадора " позволи нов пробив за 2-5, като в двата сервис гейма на Ноле не можа да вземе точка и съобщи сета след 2-6.

Втората част беше доста по-оспорвана и продължи 1 час и 17 минути. Ключов се оказа шестия гейм, единственият, в който Ндал можеше да пробие. Джокович се избави пет пъти и сподели, че желае да завърши борбата в два сета.

В гейм №11 сърбинът на два пъти можеше дефинитивно да реши нещата, само че Рафа съумя да стигне до тайбрек.

В дългата партия Надал стигна до мини брейк за 2-1, само че Джокович изравни за 2-2. В деветата точка сърбинът дръпна с 5-4 и трябваше да вземе два свои сервиса, с цел да победи. Така и стана, макар опитите на испанеца да приключи тези разигравания.

Новак Джокович за следващ път потвърди, че пределната централизация и непримиримост могат да му донесат триумф във всеки мач.

И Джокович, и Надал са декларирани за конфликта на двойки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР