Новак Джокович не участва на Мастърс турнира в Маями, но

...
Новак Джокович не участва на Мастърс турнира в Маями, но
Коментари Харесай

Не се сърди, човече. Защо Джокович се раздели с Иванишевич?

Новак Джокович не взе участие на Мастърс шампионата в Маями, само че създаде вест, която позасенчи влиятелната конкуренция най-малко за ден-два. Вчера той разгласи, че се е разделил с треньора си и някогашен първенец на " Уимбълдън " Горан Иванишевич.

" Спомням си ясно момента, в който поканих Горан да бъде част от моя екип, по този начин стартира изказването на международния №1 и най-успешен състезател в историята. - Беше през 2018 година, аз и Мариан искахме да внедрим нещо ново, да внесем малко магия в сервиса на нашето дуо. Всъщност ние внесохме освен сервиране, само че и доста смях, развлечение, постигане до №1 в края на годината, сложени върхове, достижения и още 12 трофеи от Големия шлем (и няколко финала) от този момент. Споменах ли и малко драма? "

Джокович засяга Мариан Вайда, който освободи почти по това време преди две години и тогава Иванишевич пое самичък голямата отговорност да тренира най-хубавия състезател в света. Този, който желае още и още, в никакъв случай не стопира в развиването и гонене на задачите си. Прецизен е до вманиачаване и смайващо конкурентен.



И да - след куп върхове, 12 " шлема " и още доста трофеи пристигна време за разлъка.

" Преди няколко дни с Горан взехме решение да спрем взаимната ни работа, продължава Ноле. - Нашата химия на корта имаше своите възходи и падения, само че другарството ни постоянно беше устойчиво. Всъщност, с горделивост мога да кажа (не съм сигурен, че и той), че като се изключи че печелихме шампионати дружно, имахме и обособена борба в Parchisi, траяла... доста години. И този шампионат в никакъв случай не стопира за нас. Шефиньо, благодаря за всичко, приятелю. Обичам те. "

Parchisi е положителната остаряла настолна игра, известна в България като " Не се сърди, дребосъче ". И да, в тенис средите се знаеше, че двамата постоянно си съперничат в тази игра - за разтоварване около тренировки и шампионати. Доколко разтоварващо е било и за хърватина е различен въпрос - знае се, че Джокович обича да печели във всичко, даже когато оказва помощ в земеделската работа в родния си край.

Но въпросът е, за какво Новак се разделя с индивида, подобрил доста освен сервиса му, само че и играта като цяло? Иванишевич разнообрази стила на Жокера, направи го по-агресивен и сложен за противниците. Химията на корта ли е изчезнала?

На този стадий спекулациите са повече от действителните обстоятелства. Джокович постоянно вика по щаба си - най-много по Иванишевич, изключително когато не му върви, изостава в резултата. Това просто се приемаше - Новак има потребност да освободи напрежение, а и доста постоянно това държание му оказва помощ. Дали обаче тази раздразнителност се е пренесла и в подготовката, в връзките, на този стадий знаят единствено те и останалите в екипа.

Преди две лета мина малко време преди Мариан Вайда да даде изявленията, в които да каже, че той и Джокович от месеци не са се разбирали, че треньорът е бил срещу звездата да взе участие на Олимпийските игри в Токио. А по-късно сърбинът е приел доста тежко загубата на финала на US Open от Даниил Медведев, лишила го от календарен Голям шлем.

Факт е, че в последно време Джокович стартира да прави промени. В края на м.г. той уволни дългогодишния си сътрудник и началник на своя щаб Едоардо Арталди. Тогава съобщи, че отваря нова страница във връзка с дейностите си отвън корта. Не е било елементарно решение, имайки поради голямата роля на Доди (така го наричаше Новак), само че е трябвало да бъде взето - с търсене на смяна.

А годината за Джокович приключи стремително - трофеи на Мастърса в Париж и на финалите на ATP.

Но пък новата не стартира добре - той бе съкрушен от бъдещия първенец Яник Синер в Австралия, а след тгова отпадна доста рано и от състезател отвън топ 100 в Индиън Уелс. Реши да пропусне " Маями оупън ", с цел да се готви за сезона на клей, започващ след броени дни.

Може би няма драма. Джокович просто може да е решил, че би трябвало да промени нещо - и като мениджмънт, и като игра, за да остане още на върха, да завоюва още трофеи. За толкоз години в елита на един от най-популярните и сложни спортове, няма по какъв начин той да не знае кое е най-хубавото за него. Някаква визия ще придобием сега, в който стане ясно кой ще наследи Горан Иванишевич.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР