Новак Джокович не е изгубил вяра, че може да се

...
Новак Джокович не е изгубил вяра, че може да се
Коментари Харесай

Джокович е уверен, че още може да се завърне на върха в тениса

Новак Джокович не е изгубил религия, че може да се върне към най-хубавите си дни, макар неприятния интервал, през който минава. След травмата в лакътя през 2017 година сръбският тенисист към момента не може реализира безапелационни резултати, а от началото на годината е с баланс от пет победи и пет загуби.

След ранното отпадане на шампионата в Барселона, където загуби още в първия си мач против квалификанта Мартин Клижан, Джокович се върна в родния си Белград.

" Вярвам в себе си, както е било постоянно. Ако това не беше по този начин, нямаше да стигна до купите и да сбъдна фантазиите си в спорта. Пламъкът на пристрастеността не е загаснал в мен, тъй че нямам защо да се тормозя. Въпросът е, че увереността се придобива с резултатите, в последно време те липсват при мен и това е повода ", сподели Джокович на конференция в Белград.

Сръбският тенисист се готви за остатъка от сезона на клей. Той е декларирал присъединяване на шампионата от " Мастърс " сериите в Мадрид, както и на втория от Големия шлем " Ролан Гарос ".

" За мен не е настъпил краят на света, по-скоро виждам по-различно на нещата и считам, че изучавам нови уроци. Уверен съм да работя още по-здраво от преди, с цел да се върна в челните позиции ", добави Джокович.

Според носителя на 12 трофеи от Големия шлем упованията към него са по-занижени по отношение на предходната година. Джокович обаче е окуражен, тъй като играе мачовете си без никакви болки в оперирания лакът. Той добави, че с един или два шампионата, на които стигне по-далеч ще успее да си върне и увереността.

 Бившият №1 в света се прибра в Белград и тренировките му в сръбската столица провокираха голям интерес.
© Reuters

Бившият №1 в света се прибра в Белград и тренировките му в сръбската столица провокираха голям интерес.

" Продължавам да работя с Мариан Вайда и Гебард Грич и се надявам на по-добри резултати в идващите няколко седмици. След " Ролан Гарос " ще седнем и ще проучваме нашето показване, с цел да забележим какво може да се усъвършенства ", сподели още сърбинът.

В последните седмици от ден на ден се разисква хранителният режим на Джокович и изказванията, че той е станал веган. Според някои изявления сривът във формата на сърбина се дължи главно на това, а не толкоз на травмите. Джокович обаче не пожела да разяснява.

" От години не чета вестниците, тъй като се пишат доста неща, които са подвеждащи или не са правилни. Вече всеки си написа каквото желае ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР