Новак Джокович направи поредна крачка към десета титла на Australian

...
Новак Джокович направи поредна крачка към десета титла на Australian
Коментари Харесай

Джокович не даде шанс на Рубльов и записа 26-а поредна победа в Мелбърн

Новак Джокович направи поредна крачка към десета купа на Australian Open, откакто се класира на полуфинал. Сърбинът не даде никакви шансове на шестия в международната класация, побеждавайки с 6:1, 6:2, 6:4. Двубоят на централния корт Род Лейвър Арена продължи единствено два часа и шест минути. Джокович записа трети триумф в четири мача с Рубльов, като единствената му загуба беше нанесена през предходната година на шампионата в Белград. Сърбинът доближи своя 44-ти полуфинал в шампионатите от Големия шлем, като по този индикатор е единствено на два от върха на Роджър Федерер (46).

Джокович в никакъв случай не е губил в полуфинал на Australian Open, като в кариерата си е с със стопроцентова успеваемост и във финалите в Мелбърн – 9 от 9. В мача с Рубльов Джокович записа 26-а поредна победа на Australian Open, с което изравнява връх на Андре Агаси от интервала 2000-2004. Сърбинът няма загуба в Мелбърн от 2018 година, когато отстъпи изненадващо на осминафинал от корееца Хьон Чун.

Той завоюва купата през 2019, 2020 и 2021 година, а през предходната година не игра. " Мога да кажа, че това е вторият ми най-хубав мач след този с Григор Димитров. Мога да бъда доста удовлетворен от играта ми. Беше мъчно да се приспособявам към изискванията, най-много мощния вятър ", сподели Джокович след мача. В идващия кръг носителят на 21 трофеи от шлема ще играе с американеца Томи Пол - 35-ти в света.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР