Новак Джокович напомни за най-силните си години, след като триумфира

...
Новак Джокович напомни за най-силните си години, след като триумфира
Коментари Харесай

Джокович с 4-та титла на „Уимбълдън“ и 13-та за Големия шлем

Новак Джокович подсети за най-силните си години, откакто победи с четвърта купа на „ Уимбълдън “. На финала в Лондон сърбинът се оправи с Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6, а триумфът ще го върне от понеделник в топ 10 на международната класация. Титлата е 13-та в кариерата на Ноле от Големия шлем. Но и най-сладката. Последният му огромен триумф бе през 2016-а, когато завоюва „ Ролан Гарос “. Оттогава Джокович бе преследван от контузии, претърпя и интервенция на лакътя. Последва спад във формата му и дълго търсене на познатото му равнище.

В общото класиране за трофеи по Големия шлем сърбинът се подрежда на четвърто място, като преди него са Роджър Федерер (20), Рафаел Надал (17) и Пийт Сампрас (14).
Андерсън пък не съумя и при втория си опит на край от подобен сан да стигне до купата. А Ноле имаше и психическо преимущество пред южноафриканеца, откакто влезе в конфликта с 5 победи от 6 конфликта посред им.

Трофея донесе на Джокович и чек за 2,5 млн. евро от наградния фонд (38 млн. евро).
Битката бе изгледана от куп ВИП персони. На трибуните бяха херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън, която е патрон на „ Ол Ингланд Клъб “. Принцесата бе дружно със брачна половинка си принц Уилям. Ден по-рано тя изгледа и женския край, извоюван от Анджелик Кербер (Германия).
Сред гостите бяха още министър ръководителят на Англия Тереза Мей, както и легендите в тениса Род Лейвър и Бьорн Борг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР