Новак Джокович или Доминик Тийм? Това е въпросът на деня.

...
Новак Джокович или Доминик Тийм? Това е въпросът на деня.
Коментари Харесай

Осма за Джокера или Първа за Тийм?

Новак Джокович или Доминик Тийм? Това е въпросът на деня. Сърбинът излиза за осмата си купа от Откритото състезание на Австралия против австриеца, който ще търси своя първи Шлем.

Настоящият първенец отстъпи единствено 1 сет до финала, до момента в който противникът му загуби цели 5. Въпреки това финалистът от Ролан Гарос имаше доста по-труден път до разногласието за купата "Норман Брукс ", преодолявайки съперници като непредсказуемия Гаел Монфис, Рафаел Надал и Александър Зверев. Белградчанинът от своя страна срещна единствено един сериозен тест в лицето на 38-годишния Роджър Федерер, който обаче не бе на 100% поради контузията си в адукторите, получена на 1/4-финалите против Тенис Сандгрен.

Възрастта обаче е на страната на Доминик, който е на 26 години (срещу 32 на Новак). Отделно от това Тийм е спечелил 4 от последните 5 мача против Джокович (включително 2 пъти на Ролан Гарос в 3 от 5 сета). Генерално против Светата троица на мъжкия тенис (Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович), възпитаникът на Никола Масу е постигнал 7 победи и е изгубил единствено 2 пъти в последните 12 месеца. Въпреки младостта си, петият в международната класация е прекарал 18 часа и 15 минути на корта досега, което е с 6 повече от престоя на втория в света и като моментно положение Ноле е по-свеж. Това се добавя и от обстоятелството, че той почива с ден повече от живеещия в Лихтенворт австриец.

Освен шанса за осма купа в Мелбърн, любимецът ще има спомагателна мотивация да завоюва, тъй като при успех ще се завърне на върха в международната класация, измествайки Рафаел Надал.

Сблъсъкът стартира след броени минути и ще можете да го наблюдавате гейм по гейм в Gong.bg. Насладете му се и дано по-добрият победи!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР