Новак Джокович и съпругата му Йелена са дали отрицателни проби

...
Новак Джокович и съпругата му Йелена са дали отрицателни проби
Коментари Харесай

Джокович и Йелена с отрицателни тестове за COVID-19

Новак Джокович и брачната половинка му Йелена са дали негативни проби за ковид през днешния ден в Белград. Преди 10 дни се разбра, че и двамата са инфектирани, след което прекараха интервала в карантина.

Световният №1 се болести по време на проведения от него Adria Tour, а измежду другите участници, дали позитивни проби, бяха Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки.

 Джокович поддържа финансово мощно обиден град в Сърбия

Сърбинът получи доста рецензии по отношение на формата на мини тура, в който не се съблюдаваха ограничавания за обществени отдалеченост нито от състезателите, нито от публиката. Преди надпреварите в Белград и Задар тенисистите играха контактните спортове футбол и баскетбол, а празненството в първия град се организира без никакви ограничения в претъпкана дискотека.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Ноле е направил подаяние от 40 хиляди евро за един от най-тежко потърпевшите от епидемията сръбски градове – Нови Пазар.

След като позитивните проби на Новак и Йелена станаха ясни през предишния месец, водачът в класирането разгласява свое публично мнение по отношение на шампионатите в Сърбия и Хърватия:

„ Всичко, което направихме в последния месец бе от сърце и с най-хубави планове. Турнирът трябваше да ни сплоти и да показа обръщение на взаимност и състрадание за хората в района. Турът беше проведен, с цел да помогне както на към този момент открити имена в тениса, по този начин и на занапред пробиващи състезатели от Югоизточна Европа. Да им даде достъп до съревнование, до момента в който другите Турове са прекратени поради обстановката с Covid-19.

Беше роден с филантропска концепция – всички извоювани от него средства отиват за хора в потребност и ме правеше благополучен това, че виждах какъв брой мощно откликват всички на това. Изключително доста скърбя за всеки обособен случай на коронавирусна зараза. Надявам се, че това няма да заплаши ничие здраве и всички ще се оправят, “ написа той тогава.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР