Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия

...
Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия
Коментари Харесай

Бащата на Джокович: Новак отвори очите на 30 милиона роби

Новак Джокович е ментален исполин и макар че претърпява най-тежкия интервал в кариерата си, най-после той ще е огромният победител от фиаското в Австралия, безапелационен бе пред bTV татко му Сърджан.

Според Сърджан Джокович австралийските управляващи са се уплашили, защото синът му е посочил на локалните хора, че имунизирането е персонален избор и никой не би трябвало да го постанова принудително.

" Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което имаме вяра. Именно това сега прави Новак. И това породи към него ненавист в Австралия. Цели две години, 30 милиона души в тази страна бяха в иго, бяха в затвор. И най-после отиде при тях Новак Джокович, който им сподели: я излезте, я спрете да пускате армията по къщите си и спрете да позволявате да ви арестуват, тъй като някой от вас отхвърля да се имунизира. Не желая да встъпвам по-дълбоко в тази тематика, само че имунизирането е персонално човешко право на избор! "

Той е мощно обиден от отношението към Ноле и счита, че занапред тези, които са се държали неприятно, ще си носят следствията.

" Австралийските политици би трябвало да се срамят от себе си, да се срамят от държанието си дотук по отношение на моето дете. Искам тези хора занапред да се срамят дълго и същински от стореното от тях и от това, което не престават да пробват да създадат. Никой човек не заслужава сходно отношение и никой политик и никоя власт по света не трябва и няма право да третира човешко създание по този метод. Още по-малко, когато против тях стои най-хубавият тенисист за всички времена, най-хубавият състезател в света въобще. "

" Защо просто не му споделиха: Новак Джокович, не си прави труда да идваш тук, няма да бъдеш позволен. И тогава всичко щеше да бъде наред. А те какво направиха с него? Закараха го там, малтретираха го с часове на летището, затвориха го в една стая, взеха му безусловно всички движимости, в това число и мобилния телефон, и в продължение на часове не му дадоха да се обади даже на юристите си! Най-големите нарушители, убийците, всички имат право на отбрана, а на сина ми даже това право му беше отнето ".

" Би трябвало да се засрамят. Да, върнали са му телефона и движимостите, само че часове наред са го притискали да подпише декларация, че по своя воля се отхвърля от визата си, с цел да могат по-късно да го депортират. Новак обаче има глава на раменете и не се е съгласил да го направи. Той е №1 в света и може най-добре да реши за себе си по какъв начин да постъпва освен на корта, където няма по-добър от него, само че и при всяка житейска обстановка. "

Участието на Новак Джокович на Australian Open си остава под въпрос. Не е ясно по кое време и дали ще има решение за възможното му депортиране. Министърът на емиграцията Алекс Хоук има цялата власт еднолично да анулира визата на сърбина и да го прати вкъщи с първия полет.

" Оказва се, че някакъв си министър в този момент има цялостната независимост да анулира и да унищожи към този момент взетото решение от австралийския съд и да разгласи визата на сина ми за невалидна. Ако това се случи, значи по този начин е отредил Господ. Не можем да се борим с него. Новак обаче няма да напусне просто ей по този начин Австралия и ще апелира решението още веднъж. Синът ми не е отговорен, той споделя истината. Нищо неприятно на никого не е направил, а когато човек споделя истината, няма по-силен от него на света. Такъв човек е несломим за целия свят ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР