Нова Зеландия ще бъде домакин на срещата на върха на

...
Нова Зеландия ще бъде домакин на срещата на върха на
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще бъде виртуален домакин на срещата на върха на APEC през 2021 г.

Нова Зеландия ще бъде хазаин на срещата на върха на Азиатско-Тихоокеанското икономическо съдействие (APEC) през 2021 година. Срещата обаче ще бъде виртуална и ще се реализира благодарение на интернет платформи, оповестяват от държавното управление на страната, представено от CNN.

Иначе срещата на върха трябваше да се организира в Окланд през ноември 2021 година.

Външният министър на страната Уинстън Питърс съобщи, че решението срещата да бъде виртуална е взето, поради пандемията на новия ковид.

" Covid-19 засегна съществено метода, по който организираме интернационалната дипломация. Това включва и семейството на APEC. Както се случи с доста други интернационалните междуправителствени събития, и APEC21 ще употребява виртуални цифрови платформи ", разяснява Питърс.

Министърът добави, че известието е направено в този момент, защото не е практично да се чака няколко месеца, с цел да се получи по-ясна картина на разпространяването на вируса.

" Като се има поради актуалната световна среда, планирането да има подобен огромен брой гости на високо равнище в Нова Зеландия от края на 2020 година нататък е непрактично ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР