Нова Зеландия потвърди мястото си на полуфиналите на Световното първенство

...
Нова Зеландия потвърди мястото си на полуфиналите на Световното първенство
Коментари Харесай

Нова Зеландия на полуфиналите на Световното първенство по крикет, след като Пакистан отпадна

Нова Зеландия удостовери мястото си на полуфиналите на Световното състезание по крикет, откакто Пакистан не съумя да ги промени по време на заключителния си мач от групата против Англия.

Пакистан, първенецът от 1992 година, трябваше да победи Англия с 287 ръна в Колката в събота, с цел да стигне до полуфиналите за сметка на Киви по чист % на рънове.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Кои стигнаха до полуфиналите на Световното състезание по крикет? Южна Африка постави завършек на фантазията на Афганистан за Световното състезание по крикет ICC стопира участието на Шри Ланка по крикет поради политическа интервенция Спортен седмичник: Афганистан осветява Световната купа по крикет завършек на списъка

Въпреки това, Англия удари първа, затваряйки този път, а ориста на Пакистан беше решена, когато те бяха изправени пред невъзможната задача да вкарат повече от 300 ръна до 40-ата топка от техния отговор на шампионската 337-9.

Нова Зеландия ще се изправи против непобедения хазаин Индия в първия полуфинал в Мумбай в сряда, а Австралия и Южна Африка ще се сблъскат в Колката 24 часа по-късно.

Кивитата, подгласници на последните две международни шампионати, приключиха четвърти в таблицата с 10 тима с 10 точки след пет победи и четири загуби.

Пакистан, който победи Нова Зеландия в пороен мач предишния уикенд, също може да стигне до 10 точки, в случай че победи Англия.

Сега обаче е невероятно за тях да подобрят скоростта на тичане на противниците си.

 ИНТЕРАКТИВНО - Световна купа за мъже-prize-money-trophy-award-winner- 2023-1695558421

Австралия победи Бангладеш

В другия мач от груповата фаза в събота Мичъл Марш записа най-хубавия си резултат в кариерата, като Австралия победи Бангладеш с осем уикета.

Марш доближи 177 без навън от 132 топки, до момента в който Австралия записва най-успешното си гонене в историята на Световната купа.

Той направи 175 ръна и 135 топки за непобедения трети уикет със Стив Смит, който вкара 63 без навън, до момента в който Австралия приключи с 307-2 в 44,4 оувъра.

Това се случи, откакто Адам Зампа избра 2-32 в 10 оувъра, с цел да помогне за ограничението на Бангладеш до 306-8.

Това беше седмата поредна победа на Австралия в шампионата. Петкратните първенци започнаха постепенно със загуби от Индия и Южна Африка, само че се върнаха със жанр, с цел да потвърдят място на полуфинала.

Австралия приключи на трето място в класирането с 14 точки – равно на втората Южна Африка, само че с по-нисък чист резултат.

Полуфинална форма

Индия победи Нова Зеландия с четири малки врати, когато се срещнаха в груповата фаза в Дарамшала.

Дарил Мичъл направи 130, а Рачин Равиндра означи 75 от общо 273 на тима си. Въпреки това, с 95 на Вират Коли Индия реализира задачата си с два аварийни оувъра.

Южна Африка смаза Австралия със 134 ръна в конфликта си в Лакнау преди четири седмици.

Куинтън де Кок направи 109, а Ейдън Маркрам доближи 56, до момента в който Proteas натрупаха 311-7.

В отговор петкратните първенци Австралия бяха шут навън единствено за 177 с повече от девет оувъра.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР