Нова ваксина помина всички мутации, обяви Турция, която разработва медикамента.

...
Нова ваксина помина всички мутации, обяви Турция, която разработва медикамента.
Коментари Харесай

Революция. Коктейлна ваксина помина всички мутации

Нова ваксина помина всички разновидности, разгласи Турция, която създава медикамента. " Коктейлната " ваксина е достигнала до стадий проучване върху хора, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Медикаментът, създаван от листата на растението Nicotiana Benthamiana, роднина на тютюна, има за цел да влияе както върху спайк протеина, по този начин и върху нуклеокапсидния протеин, изяснява проф. Тарлан Мамедов от Средиземноморския университет в Анталия. Екипът на Мамедов към този момент над година и половина работи по препарата, съобщи БЛИЦ.

По думите му от кг от растението ще може да бъдат създадени почти 5000 дози ваксина, като тя ще е безвредна за приложение и върху деца.

Мамедов уточни, че до момента в света няма аналог на ваксина като тази, която да влияе и на нуклеокапсидния протеин с изключение на на шипчестия или така наречен спайк протеин. По думите му затова препаратът поражда вяра за триумф и в битката против разновидностите на вируса.

" Целта ни е нашата ваксина да създава две антитела в организма, това е и повода да я назовем " коктейлна ". В този смисъл имунизацията обезпечава двойна отбрана ", сподели той.

Растението, от което се създава евентуалната ваксина, може да бъде отглеждано и безпочвено в огромни количества.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР