Нова твТова трябвало да се случи в рамките на международен

...
Нова твТова трябвало да се случи в рамките на международен
Коментари Харесай

НАСА не може сама да изпрати експедиция до Марс

Нова тв

Това трябвало да се случи в границите на интернационален план

НАСА не може сама да реализира план, обвързван с изпращане на откриватели на Марс . Това съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн, който преди повече от седмица посети Москва, космодрума Байконур и за пръв път се срещна с ръководителя на „ Роскосмос ” Дмитрий Рогозин.

" Искаме това да е план, който планува интернационално съдействие ", сподели ръководителят на американското галактическо ведомство.

По думите му Съединени американски щати създават свързаната с лунния план архитектура - изграждане на станция в окололунна орбита. Става въпрос за ракети-носители, командни модули за многократна приложимост, спускаеми модули, които ще могат също да излетят от лунната повърхнина.

" Всички тези технологии ще могат да се употребяват и при проучванията на Марс. Но Съединени американски щати не могат сами да създадат всичко. Ако се появят интернационалните сътрудници, които да вземат участие в основаването на детайли на въпросната архитектура, ще можем дружно да създадем повече, в сравнение с всеки би постигнал самичък. Засега не знам коя страна ще се причисли към реализирането на този план ", съобщи Джим Брайдънстайн.

По-рано бе обявено, че НАСА възнамерява да реализира първи полет на човек до Червената планета към средата на 30-те години на този век благодарение на новия пилотиран транспортен съд " Орион " и тежка ракета-носител Ес Ел Ес.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР