Нова твКакво е състоянието на пътните съоръжения в страната?Заради ремонти

...
Нова твКакво е състоянието на пътните съоръжения в страната?Заради ремонти
Коментари Харесай

До края на юни ще приключат ремонтите по АМ Тракия

Нова тв

Какво е положението на пътните уреди в страната?

Заради поправки или произшествия предвижването по автомагистралите на страната остава затруднено. От АПИ дават обещание привършване на ремонтните действия по Автомагистрала „ Тракия ” до края на юни и доста облекчение на трафика.  

„ Правим всичко допустимо с ресурса, с който разполагаме да облекчим допустимо най-вече трафика. Затова подхващаме и незабавни ограничения незабавно, когато нещо се появи. Стараем се да приключим с ремонтите до края на юни. По принцип срокът им е малко по-дълъг, само че ние упражняваме напън върху изпълнителите да работят по-засилено, с цел да можем да освободим трафика ”, сподели инж. Иван Досев от АПИ.



В страната има голям брой образци за пътни уреди, които са проблематични. Въпреки натовареността им те към момента чакат поправки и са евентуално рискови.

На пръв взор няма нищо неправилно за пътуващите през ЖП надлез във Велико Търново, разгласен от година и половина за рисков. По него минава целият трафик сред Истанбул и Букурещ, а по ЖП линията, под надлеза, влаковете сред Стара Загора и Русе. Състоянието му се води спешно. От година и половина, обаче, няма искащ да го ремонтира, макар оповестените процедури. Шофьорите даже не подозират, по какво оборудване минават.

От Община Велико Търново превантивно ремонтираха свои пътища за обход през прилежащи села, в случай че вероятно стартира ремонт. Трасето, обаче, се удължава с петдесет километра, което още веднъж не се хареса на водачите.

В Русе мост по бул. „ Трети март “ е с влошено експлоатационно положение. Установени са частични опустошения по устоите, пропукан е на доста места. Съоражението е рисково, установи инспекция, осъществена от Апелативната  прокуратура  Велико Търново през август предходната година.

Булевард „ Трети март " и Сарайският мост са най-натоварените пътища в Русе - те свързват Западната промишлена зона с града и граничния пункт Дунав мост. Оттам минава градския превоз, огромна част от трафикът от и за София.

С просто око се вижда, че бетонът е изхабен, стърчат арматурни железа, парапетите са ръждясали. За момента мостът е краткотрайно укрепен в очакване да бъде ремонтиран. Общината в Русе го е присъединила в план,  с който кандидатства за финансиране по програмата за трансгранично съдействие сред България  и Румъния, по който са планувани 9 милиона лв. за българска страна.

Пътят за Гърция след Благоевград е цялостен с провокации за всички водачи. Натовареният сектор до Симитли и по-късно до Крупник, подлото Кресненско дефиле с голям брой мостове и тесни сектори и неотложно бавното прекосяване през Кресна основават проблеми за съвсем всеки, тръгнал за отмора в южната ни съседка.

„ Всички уреди, които са рискови, са с лимитирано прекосяване. Ограничили сме във допустимо най-висока степен натоварването им, с цел да не се получат проблеми. Ако затворим изцяло пътя ще се провокира напълно друг резултат. Дълги са обходните направления и провокираме голямо неодобрение ”, разяснява проблематичните сектори инж. Досев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР