Нова твЕвропа е приютила най-много мигранти през тази годинаОбщият брой

...
Нова твЕвропа е приютила най-много мигранти през тази годинаОбщият брой
Коментари Харесай

ООН: Броят на мигрантите през 2019 г. в световен мащаб нарасна до 272 милиона

Нова тв

Европа е приютила най-вече мигранти през тази година

Общият брой на мигрантите в международен мащаб е достигнал почти 272 милиона през тази година, което е с 51 милиона индивида повече спрямо 2010 година Понастоящем мигрантите съставляват 3,5 % от популацията в международен мащаб, спрямо 2,8 % през 2000 година Данните са от департамента по стопанска система и обществени въпроси на Организация на обединените нации (DESA).

Европа е приютила максимален брой мигранти през тази година - 82 милиона души, следвана от Северна Америка с 59 милиона и Северна Африка и Западна Азия с 49 милиона души. 

Докладът показва най-новите оценки за броя на интернационалните мигранти по възраст, пол и генезис за всички страни и района в света. Оценките се базират на публични статистически данни за родените в чужбина или непознатото население, получени от преброявания на популацията, регистри на популацията или национално представителни изследвания, оповестява БГНЕС.

„ Тези данни са от решаващо значение за разбирането на значимата роля на мигрантите и миграцията в развиването на двете страни - на генезис и на местоживеене. Улесняването на подредената, безвредна, постоянна и виновна миграция и подвижност на хората ще способства доста за постигането на задачите за стабилно развиване “, споделя в отчета Лю Люнмин, заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации за DESA.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР