Нова ТВ Един гражданин на света избра да се лекува в

...
Нова ТВ
Един гражданин на света избра да се лекува в
Коментари Харесай

Защо един чужденец избра да се лекува в Пловдив, вместо в Израел?

 Нова ТВ Един жител на света избра да се лекува в България вместо в Израел. За разликите в интерес на нашето опазване на здравето - Алон разказва пред Виктория Бояджиева.

Нягога като юноша той бил на отмора в България по Черноморието и пази хубави мемоари. Години по-късно взема решение да пътува по света и попада отново тук. Но тъкмо когато идва, у нас се надига втора вълна на ковид. Така в границите на един месец на няколко пъти ту си събира багажа, с цел да си тръгне, ту се случва нещо и отново удължава резервацията си в хотела, където в този момент живее. Първо го стопира задравословен проблем.

" Дойдох в България, откакто 3 месеца прекарах в Сърбия. Но се разболях. Бях много зле. Имам камъни в бъбреците и зараза на простатата. Болеше ме доста и трябвше да отида в болница ", споделя израелецът.

Когато усетил първите признаци, бил в Пловдив. Обърнал се за здравна помощ към лекарите в Университетската болница в града.

" Те се погрижиха доста добре за мен. Направиха ми ултразвук, откриха камъни в бъбреците и ми споделиха, че имам зараза на простатата и че положението ми е рисково. Предписаха ми медикаменти, биха ми инджекции. Първоначално ми споделиха, че ще се наложи в един миг да ме настанят за 3 дни в болница, само че откакто започнах лекуването с хапчета се усъвършенствах и ми споделиха, че може да се церя без хоспитализация. Сега съм по-добре, само че към момента ме боли ", обясни Алон Кохман.

Идва в София с концепцията да се стабилизира и след това да си тръгне, само че не бърза. Въпреки че Израел е страна, известна по целия свят с напредналата си медицина.

" Сега там всички лечебни заведения са препълнени. Ако не си доста, доста болен, в неприятно положение, те отсрочват настаняването ти. Всъщност получих здравна помощ доста по-бързо, в сравнение с щях да получа в Израел. Приеха ме бързо. Да, платих си, само че за един израелец това е нищо. За прегледа дадох към 30 евро. 60 лв. плюс ултразвука и всичко. В Израел, за това в болница чакаш 3-4 часа и по-късно плащаш 300 евро ", споделя Алон.

Тук може да си заплати на частно, без това да ощетява изключително бюджета му. Нещо, което в Израел не може да си разреши. В България го задържа и друго. Заради възходящия брой на болни от ковид израелците са поставили Стария континент в червен лист за заплаха.

" Ако пристигаш от Европа в Израел, би трябвало да останеш под карантина за две седмици. Да бъдеш затворен в една стая в дома си даже да идваш с отрицателен тест за ковид. На никой не му харесва това ", споделя още Алон, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР