Нова тв Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и

...
Нова тв
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеБивши и
Коментари Харесай

Варненски студенти с балгороден жест към болно дете

Нова тв Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Студентски съвет на Варненски свободен университет " Черноризец Храбър " и Студентски съвет на Икономически университет- Варна участваха в образуване първата благотворителна акция за 2018 година, която се организира на по самодейност на варненска пицария, оповестиха те за Varna24.bg .
В заведението се организира забавно- интелектуална игра, наречена " Quiz Night ", със съдействието на DJ- водещият Делян, чиято цел беше да бъдат събрани средства за малката Мартина Тенева от гр. Банско, която на 7 септември 2017 година гълтам желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест. 
Направеният ядрено- магнитен резонанс на детето демонстрира съществуване на данни за хипоксична енцефалопатия. Един месец по- късно в болница " Аджъбадем " в Турция се записва хидроцефалия, налагаща неврохирургична интервенция за слагане на вентрикулоперитонеален шън. 
Въпреки тежката диагноза лекари от Израел, клиника " Левинщайн " дават до 80% опция детето да бъде излекувано. За лекуването на Мартина Тенева са нужни близо 70 000 лева Близките на детето се обръщат със вик за помощ към всички искащи да оказват помощ. 
Студентите от ВСУ " Черноризец Храбър " и ИУ-Варна се сплотиха и участваха в акцията на пицарията.
Освен това, че крайната цел на акцията беше щедрост, а специфичното в нея е, че тя се трансформира във факт, с помощта на желнието на млади персони да оказват помощ. 
Всички присъединили се в акцията бяха студенти, което е показателно, че във гр. Варна и в България като цяло живеят и се развиват такива млади, образовани, съзнати хора.
Студентите обявиха,че се надяват това да доближи до повече хора, с цел да може да го трансформира в традиция и да покажат на всички младежи, че не е мъчно да се прави положително, нужно е единствено предпочитание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР