Нова телевизия“ ще промени критериите за избор на участници във

...
Нова телевизия“ ще промени критериите за избор на участници във
Коментари Харесай

Заради Осъдения Ванко 1 Променят Критериите За Участие В Брадъра

Нова телевизия“ ще промени критериите за избор на участници във „ВИП Брадър“ след скандалното присъединяване на наказан трафикант и сводник в сегашния сезон на предаването. Това стана известно от изказване на шведския притежател на малкия екран MTG пред в. „Гардиън“.

Става въпрос за Иван Главчев, прочут още като Ванко 1, който през 2003 година бе наказан за сводничество, трафик на дами и нелегално владеене на оръжие. В изказване пред „Гардиън“ шведският притежател на „Нова телевизия“ – Modern Times Group (MTG), заяви, че малкия екран ще промени процеса на избор на участници в предаването.

„В светлината на получените недоволства локалният ни клон преразглежда критериите за избор на състезатели в сходни излъчвания, защото наказателна присъда за такива прегрешения е нещо извънредно съществено и компанията няма да включва хора с такива присъди в бъдещи предавания“, споделят от MTG.

В понеделник Главчев изиска да напусне предаването по здравословни аргументи, само че самото му присъединяване провокира отвращение за какво му се дава естрада в предаване за звезди, написа Дневник.

Присъствието му в предаването докара до сигнали в Съвета за електронни медии (СЕМ), а от клуб „Не Си Сам(а)“ разгласиха в уеб страницата „Мама Нинджа“ отворено писмо до „Нова броудкастинг груп“ и Съвет за електронни медии.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде категорично и необятно огласен, а националният ефир да се явява непроменяемо пространство за сериозно разкритие на насилниците, не тяхна високоплатена естрада, желаеха създателите на писмото. „През последните няколко дни следим по какъв начин в праймтайм в народен ефир шоково е героизиран като VIP (много значима личност) потвърден интернационален нарушител с незаконна активност в България, Франция, Белгия, Испания“, написа в текста.

Още във визитката си в предаването Главчев съобщи: „Искат изкуствено да ни наложат, че половете би трябвало да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това дамата да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в последна сметка. Всеки да си знае ролята в живота“.

„Гардиън“ напомня, че съгласно отчетите на Държавния департамент България е един от основните източници на трафика на хора в Европейския съюз, а правосъдната ѝ система е подложена на критика, че санкционира такива закононарушения с условни присъди и не пази задоволително евентуалните жертви.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР