Нова спецификация MIOTY може да преобрази системите за интелигентни измервания(снимка:

...
Нова спецификация MIOTY може да преобрази системите за интелигентни измервания(снимка:
Коментари Харесай

Технология MIOTY обещава чудеса в интелигентното измерване


Нова спецификация MIOTY може да преобрази системите за интелигентни измервания
(снимка: CC0 Public Domain)

Обществото Fraunhofer, най-голямата научноизследователска организация, насочена към приложенията, връчи годишната си премия за изключителни научни достижения на новата технология MIOTY, която се подрежда като противник на LoRaWAN, NB-IoT и Sigfox на пазара на системи за връзка на дребна електроника с ниска консумация на сила.
още по тематиката
MIOTY е заигравка с MY-IOT – употребява новата спецификация TS-UNB от Европейския институт за телекомуникационни стандарти (ETSI), създадена да размени безжичната измервателна шина (M-Bus) – стандарт, който е в основата на интелигентното премерване в Европа, както и на избрани пазари в Азия и Латинска Америка.

Стандартът TS-UNB и технологията MIOTY са предопределени да трансферират „ доста хиляди пакети данни по едно и също време ” без проблеми със разстройства, отбелязва. Твърди се, че конкурентните технологии като LoRaWAN и Sigfox не могат да съперничат почтено на този резултат.

В изказване по отношение на новата технология се споделя: „ MIOTY трансферира данни от няколко хиляди и до няколко стотици хиляди сензорни възли на квадратен километър – до 1,5 милиона пакета с данни дневно – към един-единствен пункт за събиране без загуба на предаване, даже в общуване с други безжични системи или в региони без телефонно покритие и всичко това с честотна лента от единствено 200 килохерца ”.

Крайните устройства са толкоз енергийно ефикасни, че батериите устоят до 20 години. Възможна е и мобилна работа на сензорните възли в транспортните средства, даже когато се движат със скорост над 120 километра в час, допълват създателите на създаването.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР