Нова специализирана медицинска апаратура получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ

...
Нова специализирана медицинска апаратура получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ
Коментари Харесай

КонтурГлобал МИ3 дари медицинско оборудване на старозагорската болница


Нова профилирана здравна инсталация получи Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович” в Стара Загора като самобитен „ подарък “ в навечерието на 8 януари – Ден на родилната помощ и професионален празник на акушер-гинеколозите. Дарението на обща стойност 15 442 лв. включва натоварен развъдник за новородени и воден дестилатор, и е част от програмата за обществени вложения „ Енергия за живот “ на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. С новия развъдник Isolette C2000 лекарите ще могат по едно и също време да контролират температурата, кислорода и влажността, с цел да обезпечат нужната специфична среда за развиване на недоносеното новородено, за което се грижат. Дестилаторът пък е необходим за обезпечаване на вода с избрани индикатори, която се употребява за профилираната инсталация в отделението.

„ Благодарим за подадената ръка! За нас всяка помощ е скъпа, тъй като ние се борим всекидневно за човешки живот, а в тази битка съществуването на подобаваща инсталация е витално нужна “, показа началникът на клиниката - доцент Мумджиев. „ За нас е изключително значимо да поддържаме сходни планове и на драго сърце ще продължим да го вършим и отсега нататък, тъй като децата са нашето бъдеще и няма нищо по-значимо от тяхното здраве “ – разяснява Алесандро Морето, шеф на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, който публично съобщи дарението и пожела на екипа на клиниката да продължи все по този начин безрезервно да се грижи за своите дребни пациенти.

Клиниката по неонатология към УМБАЛ “Проф. Ст. Киркович”, гр. Стара Загора, е една от осемте клиники по неонатология трето равнище у нас и има одобрено място като главен лековит и съвещателен център по неонатология за Югоизточна България. Обемът активност на клиниката (лечебна, консултативна, учебно-методична, и др.) обгръща областите Стара Загора, Ямбол и Сливен с общо (734 000 поданици и към 5 000 новородени деца годишно) и отчасти Бургас. Годишно през интензивния бранш на Клиниката по неонатология минават повече от 400 заболели новородени и недоносени деца, към 80 от които са от други родилни заведения в упоменатите области.

" Контур Глобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР