Нова сателитна мисия за проследяване на затоплящите планетата емисии на

...
Нова сателитна мисия за проследяване на затоплящите планетата емисии на
Коментари Харесай

Сателитът ще бъде изстрелян с AI технология за сканиране на земното кълбо за изтичане на метан

Нова сателитна задача за следене на затоплящите планетата излъчвания на газ метан най-сетне е подготвена да започва, в този момент подкрепена с технология за изкуствен интелект, с цел да помогне за построяването на световна карта на нефтена и газова инфраструктура и я наблюдавайте за течове.

Сателитът MethaneSAT беше разгласен от Фонда за отбрана на околната среда преди шест години като метод за наблюдаване на изпускането на метан, незабележим газ, който съгласно откривателите е виновен за съвсем една трета от провокираното от излъчванията повишение на световните температури от началото на индустриалната епоха.

Планира се спътникът да излети в космоса през март на борда на ракета, ръководена от SpaceX на Илон Мъск. В сряда Гугъл съобщи, че ще даде изчислителните благоприятни условия на AI, нужни за обработка на големи количества данни, създадени от орбиталния екран за метан.

MethaneSAT е най-новият образец за това по какъв начин спътниците се употребяват за разкриване на излъчвания на метан от петрол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР