Нова постановка на Явор Гърдев ще има премиера догодина в

...
Нова постановка на Явор Гърдев ще има премиера догодина в
Коментари Харесай

Явор Гърдев поставя „Калигула” на Камю в Исландия

Нова режисура на Явор Гърдев ще има премиера следващата година в Рейкявик, Исландия, заяви режисьорът във Facebook.

„ В Исландия оповестиха мартенската премиера на идната ми северна режисура на „ Калигула " от Албер Камю в две елементи и нова интерпретация за огромната сцена на Градския спектакъл в Рейкявик ", прецизира Гърдев в поста си.

Премиерата към този момент има дата - 19 март 2021 година, а продажбите на билети към този момент са в ход. Постановката ще бъде построена върху взаимоотношението сред селекциониран актьорски екип от театъра и танцьори от Исландската танцова компания (Iceland Dance Company) - една от отличните трупи за актуален танц в скандинавския културен ареал. Главната роля ще извърши младият артист Сигурдур Тор Оскарсон.

Преди години Явор Гърдев сложи и у нас „ Калигула " на Камю - с трупата на Варненския спектакъл. Спектакълът от 2008 година е отличен с две награди „ Икар " - за сценографията на Никола Тороманов и за майсторското техническо реализиране на Варненския трагичен спектакъл. С облика на Калигула в този театър Димо Алексиев направи име в българския спектакъл, за ролята получи и „ Аскеер " за изгряваща звезда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР