Нова платформа за споделен опит и лични истории помага на

...
Нова платформа за споделен опит и лични истории помага на
Коментари Харесай

Нова платформа за споделен опит в помощ на пациента |

Нова платформа за споделен опит и персонални истории оказва помощ на хората със здравословен проблем.

Възможно ли е човек да има пълностоен живот и след прекаран сърдечен удар? Преодолима ли е депресията и по какъв начин да се оправим с нейните пристъпи? Как да променим настройката си след диагнозата рак, без да оставяме отчаянието да ни завладее? Как да се оправим с тревогата?

На всички тези въпроси дава отговор в поддръжка на пациентите. В нея може да се открие разнообразна и тествана информация за широк набор от болести, потребни обстоятелства, споделени персонални истории на хора с разнообразни здравословни проблеми, както и препоръки от потвърдени експерти. Това е особено актуално в изискванията на пандемия, в която животът е повлиян от онлайн връзката и потребната и достоверна информация в мрежата.

В платформата могат да се открият персонални истории на пациенти с диагнози като астма, меланхолия, мигрена, множествена склероза, тревога, онкологични болести, сърдечносъдови болести и ХОББ. Те освен описват за „ срещата “ си с заболяването, само че и вдъхват вяра за тези, които занапред се сблъскват с нея. 

Сайтът съдържа и информация и препоръки от български експерти в секцията „ Мнението на специалистите “. Автори на материалите са водещи лекари в съответните медицински специалности.

Под формата на видеа медиците споделят данни за разнообразни болести и положения, най-честите признаци при тях, само че и дават значими рекомендации за живота с тези проблеми и тяхното превъзмогване.

Сред тях са доцентът по психиатрия и здравна логика на психиката Райна Мандова, която в детайли се стопира на проблемите, предизвикани от напрежението и методите за превъзмогването им. В серия обучителни модули тя коментира какво съставляват депресията и тревогата, по какъв начин да бъдат разпознати тези проблеми, по кое време се трансформират в патология и други

Неврологът акад. проф. доктор Иван Миланов приказва за другите типове болежка и главоболие, рисковете от хронифициране на положението при неправилна терапия или при положение на самолечение, а вирусологът проф. Радка Аргирова се стопира в детайли на тематиката за вирусите и подбудените от тях болести.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР