Нова парламентарна комисия, която да контролира разпределянето на над 3.4

...
Нова парламентарна комисия, която да контролира разпределянето на над 3.4
Коментари Харесай

Окончателно: Нова комисия в НС ще следи как се разходват евросредства

Нова парламентарна комисия, която да управлява разпределянето на над 3.4 милиарда лева в енергетиката по линия на териториалните проекти за обективен преход сътвориха през днешния ден депутатите. Решението им идва близо 24 часа откакто Делян Пеевски и Бойко Борисов оповестиха, че такава ще има, с цел да се предотвратят възможни притеснителни практики. В началото на седмицата пък ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг, на който предизвестиха, че ПП-ДБ се готвят да разпределят непозволено евромилиарди на неразбираемо по какъв начин подбрани компании.

Делян Добрев стимулира потребността от комисията като уточни, че има подозрения около  листата с компании, свързани с плановете на държавното управление за териториални проекти за обективен преход на въглищните райони и нуждата от надзор върху критериите, по които ще се финансират. 

" Например едни компании, регистрирани в Люксембург, на които никой не им знае каква е собствеността. Със 180 млн. евро, с които да построят фотоволтаици на терена на рудниците. Ти ще я финансираш, ще им платиш фотоволтаика, и те от първия ден единствено ще лапат, нищо друго ", разяснява той.

От " Промяната " заподозряха, че това е удар по тях, само че Стою Стоев увери, че ще поддържат основаването на новата конструкция, макар че тя ще увеличи разноските на Народно събрание.  Костя иронизира, че задачата на комисията е " ГЕРБ да плесници по " Политическа партия - Демократична България ". И предизвести, че основаването ѝ ще способства за раздуване на администрацията и разноските за нея.

„ Виждаме, че шамарите културно Политическа партия -ДБ. Ми вземете им цялата комисия, недейте да тъпкувате комисии, тъй като е неуместно “, сподели той.

" Сега е съвременно да се бие по ПП-ДБ и те си го заслужават. Първо, тъй като се слагат сами в тази унизителна обстановка и второ, тъй като имат нечисти планове във връзка с проекта за възобновяване. Заслужавате си го, сътрудници “, включи се и Корнелия Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР