Нова осма експлозия в Шри Ланка, съобщава АФП. Полицията съобщи,

...
Нова осма експлозия в Шри Ланка, съобщава АФП. Полицията съобщи,
Коментари Харесай

Нов взрив в Шри Ланка, въведен е полицейски час

Нова осма детонация в Шри Ланка, оповестява Агенция Франс Прес. Полицията заяви, че е ударено северното предградие на Коломбо – Оругодавата.
За в този момент не се показват повече детайлности за следващия гърмеж. Полицията оповестява за минимум две жертви – служители на реда. Рано в неделя островната страна беше разтърсена от 7 детонации – в 4 първокласни хотела и три католически църкви, цялостни с вярващи, пристигнали да се помолят за Великден. Броят на жертвите и ранените непрестанно пораства.

Наложеният от държавното управление на Шри Ланка полицейски час влиза в действие неотложно и ще продължи „ до последващо предписание “. Това разгласи полицията в страната, представена от AФП. Първоначално беше обявено, че на островната страна се вкарва полицейски час, който ще работи от 18:00 часа локално време в неделя до 06:00 часа локално време в понеделник.

Междувременно управляващите в страната стопираха и достъпа до обществените мрежи. Решението беше взето, с цел да се спре всеобщата суматоха и разпространяването на подправени вести за офанзивите. Правителството беше изрично – достъпът до обществените мрежи и приложенията за текстови известие е единствено краткотрайно стеснен, и прикани жителите да запазят успокоение и да съблюдават напътствията на органите на реда.

По информация на посолството ни в Индия към 12:00 ч. няма данни за потърпевши български жители при терористичните офанзиви в три църкви и три хотела в Шри Ланка.

В един от потърпевшите хотели – Shangri La Hotel се намират шестима български жители, които са в сигурност. Те имат връзка с посолството в Делхи, с оглед оказване на подпомагане при нужда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР