Нова оптимизация на обществения транспорт в Пазарджик съкращава до критичния

...
Нова оптимизация на обществения транспорт в Пазарджик съкращава до критичния
Коментари Харесай

Съкращават до критични нива обществения транспорт в Пазарджишко

Нова оптимизация на публичния превоз в Пазарджик редуцира до сериозния най-малко рейсовете до по-големите обитаеми места в община Пазарджик, а някои села остават изцяло без превоз. Причината е, че превозвачите не могат да поемат повече загуби от нерентабилните автобусни курсове.

Драстичното редуциране на рейсове е от началото на годината, само че измененията публично не са обявени нито от общината, нито от компаниите превозвачи.

Това е компромисен вид, сподели пред БНР зам.-кметът на Пазарджик Петър Петров. "Най-общо казано резервират се курсовете заран, обед и вечер, с цел да могат учениците да вървят на учебно заведение, да се връщат вечер и надлежно хората, които са имали работа в града, да се прибират ", разясни той.

Засега огромна част от селата в прилежащите общини остават без транспортна връзка с регионалния център, което занапред ще предизвика напрежение. "Не можем да намерим искащ транспортьор, който да прави тези курсове. Това е обществена услуга. Тя не е на 100 % печеливша, не може да бъде, има държавни дотации, само че даже те не могат да компенсират загубите, които напоследък започнаха да търпят ", уточни още Петров.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР