Нова крачка към въвеждане на направи Европейската централна банка. Тя

...
Нова крачка към въвеждане на направи Европейската централна банка. Тя
Коментари Харесай

Дигиталното евро - анонимно като банкнотите

Нова крачка към въвеждане на направи Европейската централна банка. Тя започва фаза за изследване на техническите въпроси, свързани с стартирането на валутата, тъй че тя най-добре да дава отговор на желанията на жителите и търговците, а наред с това да бъде употребена съществуващата система за парични преводи, написа. Идеята е човек да може да носи в себе си избрана сума в цифрово евро, като за задачата да употребява мобилния си телефон или някакво друго устройство, което има връзка с интернет.

Направените до момента разбори на специалисти към ЕЦБ са посочили, че заплащането с цифрово евро може да бъде анонимно като потреблението на пари в брой. Един от обсъжданите проблеми беше, че при цифровото евро ЕЦБ и комерсиалните банки, от които човек ще може да обмени хартиени банкноти в цифрово евро, ще знаят кой и на кого заплаща всеки евро цент. Този проблем може да бъде преодолян, като бъде дадена опция за анонимно издаване на цифрово евро или с потреблението на псевдоними. Така ЕЦБ няма да знае кой действителен човек стои зад даден псевдоним, когато заплаща с цифрово евро.
 До 2023 година може да има цифрово евро До 2023 година може да има цифрово евро
До 2023 година е допустимо да има цифрово евро, предвижда в изявление за предаването „ Преди всички ” по „ Хоризонт&rdqu...

Най-големият проблем е по какъв начин да бъде лимитирана сумата, която всеки човек в еврозоната ще може да държи в цифрово евро, излиза наяве от направените до момента разбори. Ограничение би трябвало да има, тъй като в противоположен случай доста хора може да решат, че нямат потребност от банки, в които да държат парите си, и може да извърнат всичките си спестявания в цифрово евро. Идеята е всеки човек да може да има единствено един цифров портфейл, в който да държи цифрово евро.

Направените до момента разбори са посочили, че няма механически проблеми пред въвеждане на цифрово евро, за които няма решение. С цифрово евро ще може да плащаме, даже когато мобилният ни телефон или другото устройство, на което го съхраняваме, няма връзка с интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР