Нова измама плъзна по имейлите, алармират от полицията. Фалшивите писма

...
Нова измама плъзна по имейлите, алармират от полицията. Фалшивите писма
Коментари Харесай

Нова измама плъзна по имейлите

Нова машинация плъзна по имейлите, сигнализират от полицията. Фалшивите писма са от името на официални европейски или национални правоохранителни институции.

Съобщения гласят, че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплатят избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене против тях. Много от получателите на тези имейли са разпознали измамата и са уведомили формалните си национални управляващи или Европол. Белгийските управляващи са почнали публично следствие. 

Европол популяризира и клип с предпазен темперамент.

От Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ демонстрираха и фотоси за последните две лъжливи известия, получени в България. Оттам припомнят, че както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и в европейските правоохранителни институции нямат процедура за информиране на жителите по електронните пощи. Съветът на специалистите е при приемане на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им, тъй като това може да крие възможен риск за техните електронни устройства, съобщи Нова тв.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР