Нова интелигентна система повишава сигурността и безопасността на морските ни

...
Нова интелигентна система повишава сигурността и безопасността на морските ни
Коментари Харесай

Интелигентна система повишава сигурността и безопасността на морските ни пристанища

Нова умна система покачва сигурността и сигурността на морските ни пристанища.

В нея към този момент са включени пристанищните терминали Варна - Изток, Варна - Запад и Бургас - Изток 1, разгласи в Бургас министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков .

Заедно с управлението на Държавно дружество Пристанищна инфраструктура той показа в детайли стъпките по построяването на системата, част от
 Дарик радио

„ Тази система е част от по-голяма система, която, в наличието на министър-председателя Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров, беше обявена преди няколко месеца от Центъра за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рисковите артикули и товари към ГДБОП. 
-->

Чрез нея ще се увеличи равнището на сигурност и сигурност, както на България, по този начин и на Европейски съюз. Тя е причина за увеличение събираемостта на приходите и повишение на потенциала за предварителна защита, и попречване на вероятните опасности “, посочи министър Росен Желязков.
 Дарик радио
Системата е построена по плана „ Проектиране и създаване на механически системи за предварителна защита на риска и повишение на сигурността на територията на морските пристанища /RPSSP/ ”.

Министърът съобщи още, че от огромно значение за успеваемостта на внедрената технология е осъществената оперативна съгласуемост и предпазена връзка със системите на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП . Предвижда се да бъде направена нужната съгласуваност и с други служби, като Национална агенция за приходите и Агенция Митници.
 Дарик радио
„ Заедно с община Бургас обсъждаме опциите за съгласуваност и с тяхната система за видео наблюдаване. Това ще докара до разширение на опциите и реализиране на интеграция, тъй че обособените системи да не работят сами за себе си, а да обслужват всички държавни структури “, добави още Росен Желязков. Министърът разгласи, че цената на плана е 7 231 917 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР