Нова група авторитарни държави работят заедно, за да разрушат основания

...
Нова група авторитарни държави работят заедно, за да разрушат основания
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Нов авторитарен съюз заплашва ЕС

Нова група властнически страни работят дружно, с цел да разрушат учредения на правила интернационален ред, да прекроят картите на другите континенти и да доведат демокрациите до разпад.

За това предизвести ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в тирада на Европейската среща за защита и сигурност в Брюксел.

Последният знак за желанието на този съюз е офанзивата на Иран против Израел през уикенда, посочи тя:

„ Само времето и историята ще ни кажат дали това бележи дефинитивна повратна точка. Но това, което към този момент можем да забележим, е, че тази офанзива бележи завой към открита борба. И тя ни демонстрира природата на актуалната война. Използваните оръжия бяха повече на брой и по-мощни от тези, които бяха употребявани преди от съдружниците на Иран. “

И напомни, че при нападението са били употребявани 185 дрона и близо 150 крилати ракети и ракети „ земя-земя “. Според нея това нахлуване е „ следващото земетръсно събитие на нашето потомство “.

„ Втората поука е природата на защитата. Наистина е удивително какъв брой дейно и бързо системите за защита съумяха да прехванат виртуално всеки обособен дрон и ракета. Но това не е знамение. А по-скоро демонстрира същинската стойност на непрекъснатите дълготрайни вложения в съвременни отбранителни качества и технологии “, продължи ръководителят на Европейска комисия.

По думите й всичко това потвърждава и какъв брой е скъпо построяването на партньорства и съдействието със съдружниците. Като страни с централна роля Фон дер Лайен посочи Съединени американски щати, Англия, Франция и други. Но не трябвало да бъде пренебрегван и приносът на арабските страни в района към избягването на по-големи вреди.

„ Тази офанзива не би трябвало да бъде обсъждана изолирано. Това е следващият сигнал за желанията на властническия съюз. Бруталната война на Русия против Украйна е в третата си година и е по-интензивна отвсякога. Северна Корея доставя една след друга колета с артилерийски снаряди за Русия. Ирански дронове летят ежедневно над украинските градове. Иран даже оказва помощ на Русия с технологията и производството, от които тя има потребност, с цел да прави тези дронове на своя територия. В по-широк смисъл виждаме приключване на съвременни оръжия, което до момента постоянно бе в ръцете на страните. Недържавни групи като хусите са въоръжени с оръжия по нови технологии, с цел да нанасят неописуеми вреди “, разказа Урсула фон дер Лайен обстановката.

Време е Европа да се разсъни по въпроса за защитата и сигурността, кагегорична бе тя. На карта са заложени свободата и благоденствието на континента. Затова би трябвало да се работи в сходство с изменящата се конюнктура на сигурността.

Европейски Съюз би трябвало да стартира да работи за бъдещето на своята архитектура на сигурността.

„ Като част от това ще има съществени дейности, които постоянно ще бъдат в ръцете на страните членки. Те постоянно ще носят отговорност за своите войски и всички свързани с това решения – от набирането само че образованието, от доктрината до разполагането. Но Европа има принадлежности и отговорности в сфери, които са сериозни за нашата сигурност. От единния пазар до проучванията, от нововъведенията до промишлеността и доста още “, сподели Фон дер Лайен.

Но европейският суверенитет в никакъв случай няма да бъде за сметка на сътрудниците и съдружниците на Европейски Съюз, увери тя. Няма да бъдат наранени значимостта и нуждата от съюза с НАТО. Но по-суверенна Европа, особено в областта на защитата, е витално значима за укрепването на НАТО.

Фон дер Лайен счита, че работата на европейско равнище би трябвало да се гради към три целта – готовността, вложенията и партньорствата.

„ Заплахата от война може да не е непосредствена, само че не е невъзможна. Трябва да бъдем готови. И това стартира от незабавната нужда да преустроим, да попълним и да трансформираме въоръжените сили на страните членки “, е мнението на Фон дер Лайен.

Европа би трябвало да побърза да се стреми да създаде и създаде оперативни качества, които ще печелят борби. Капацитетът на отбранителната промишленост би трябвало да бъде главно изменен през идващите пет години.

„ А в сърцето на това би трябвало да има един елементарен принцип – Европа би трябвало да харчи повече, да харчи по-добре, да харчи по европейски “, уточни Фон дер Лайен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР