Нова глоба от 280 000 лева налага столичният кмет Йорданка

...
Нова глоба от 280 000 лева налага столичният кмет Йорданка
Коментари Харесай

Нова глоба за строителя на Графа - 280 хил. лв. заради дефект по релсите

Нова санкция от 280 000 лв. постанова столичният кмет Йорданка Фандъкова за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Сега повода е надигане на част от настилката към релсовия път. Според специалисти повода за дефектите в сектора, който беше пуснат в края на 2018 година, е температурно уголемение при напречните отводнители, които са инсталирани непосредствено до релсите, оповестява " 24 часа ".

" Не ме интересуват обясненията и оправданията на който и да било! На този обект работиха голям брой проектанти, инженери и строители. Когато за първи път си разреших да разясня работата на проектантите, получих яростно писмо от Камарата на архитектите. Не е работа на кмета да споделя какъв брой дебела би трябвало да е фугата, само че, в случай че би трябвало, към този момент ще се наемам и с това! Не знам към този момент какъв е методът да се повлияе на всички тези хора да си правят качествено работата ", разгласи Фандъкова.

С новата глоба общо наложените санкции за обекта стават близо половин милион лв.. Изпълнителят би трябвало и да в профил дефектите.

Министерство на регионалното развитие пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират - към ул. " Граф Игнатиев " и към храма " Св. Александър Невски ". Санкциите са в размер на 5% от цената на всеки от двата обекта. Общината апелира санкциите, а повода за тях са условията към изпълнителите.

" Например за това, че пожелаваме висше обучение. Но се вижда, че и това изискване не е задоволително. Може би към този момент би трябвало да желаеме по 3 висши ", сподели Фандъкова при стартирането на 20 нови рейса, които ще се движат по линиите 280 и 85.

От през днешния ден 40 камери ще снимат извършители, които карат в бус лентите в столицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР