Нова драма с апартамент на Цветанов. Мъка налегна актива на

...
Нова драма с апартамент на Цветанов. Мъка налегна актива на
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Цветанов си купи нов апартамент, а ГЕРБ си купи СДС

Нова драма с апартамент на Цветанов. Мъка налегна актива на ГЕРБ. Платените представители нямат указания. Електоратът на властта е притихнал. От времената на Живко (Суджука) той тежко претърпява битовите си неволи и бърчи вежди (не Веждѝ) пред охолството на водачите. Така е от времената на Живков. За това и той беше "Човек от народа ", а тези към него - дъщери, зетьове, велможи - забогатяваха и пътуваха в чужбина, където бе неразрешено за нас, имаха долари и караха скъпи коли.
Днес Борисов сади картофи, помни филиите с мехлем и единствено работи несретник за народа, а останалите богатеят... Открийте разликите! Явно остарелият номер за "Добрия цар " към момента минава по нашите земи. В същото време могат да ни "одерат " с няколко милиарда по газова договорка, за Белене, за саниране на панелки, за магистралка, само че това няма да провокира толкоз отвращение. Нищо, че ударът по националния джоб ще е стотици пъти по-голям. Социалното възмущение е на нивото на тумбака с пищовите – оня, голият търбух. Разбира се, пищовите не гръмват, само че количеството ракия, изпита от обезсърчение, се усилва. И най-после изпращат придобивката на Цветанов с някое звучно - "Да е жив и здрав, но и неговата... ".
Та, с две думи: Цветанов си купи нов апартамент, а ГЕРБ си купи Съюз на демократичните сили. И двете покупко-продажби намирисват на организиран мач. Кое от двете носи по-големи вреди е малоумен въпрос, тъй като политическата недобросъвестност и престъпването на закона са аморални по своята същина. Но и двете носят знаци за публиката. В идващите два месеца ще я назовават „ електорат “ все по-често.

Какво получиха хората?
Поредното доказателство, че и зле да управляваш, то политиката си остава рентабилен бизнес. Апропо, и добре да управляваш, тези работи не са хубави. Затова хората в цивилизованите страни, където бягат българите, подават оставка единствено при подозрение за корупция. Увериха се, че законът няма значение. Отново. Това се трансформира в константа.
Публиката на ГЕРБ разбра, че ще им натресат отново някакви, които "ще носи на тил ", а техните заслужили борци ще си останат у дома.
Накрая ще стане ясно, че отново е станала сполучлива договорка сред Д.П. и Б.Б., както пишеше в тефтерчето на Филип Златанов, което се загуби. Никой не се интересува кого ще пращат в Европейския парламент. Точно по този начин не се интересуваха и кой ще е министър в настоящия кабинет, тъй като служи на същите двама души. Горките фенове на ГЕРБ! А за тези на Съюз на демократичните сили, в случай че ги има, напълно тъпо. Българска социалистическа партия ще са удовлетворени, тъй като тези два абсурда ще поразсеят надвикването по номинацията за лидер на листата им.
Движение за права и свободи ще са непукисти, защото договорката ги урежда прелестно с въздействие в още едно политическо семейство в Брюксел. Десетки хиляди пенсионери с окълцани пенсии, медицински сестри, безработни, водачи, бензинджии, заболели с редки болести, учени в институтите, работещите в Роженската обсерватория, хората от оперите и читалищата ще цъкат с език и ще се чудят какво е това безсрамие?!
На такава угнетена гражданска територия елементарно пониква Орбан, Путин, Сидеров, Льо Пен... Истинската опасност за гражданския мир идва след съсипването на морала, политическата склонност, пазара и обществената правдивост. Заплахата идва с апели за национализация, затвор за изедниците, пердах по ромите, тъй като „ те ги били избрали “ и други болшевишки прояви. Когато пристигна време за този призрачен сън, а той е на прага ни, няма да се събудим в първокласния интериор в жилището на Цветанов. Няма да можем да плюем тв приемника. Пред нас ще забележим партизанска землянка и озверели хора, които излизат от там, режат дънките, не разрешават "Бийтълс ", стопират интернет и приканват за постоянна казарма.
След слабата Ваймарска република постоянно идва някой неуспешен художник, който е покъртен от резултатите на Първата международна война. Ще вдигне служащите и селяните, а те драговолно ще облекат кафявите ризи. Малцина помнят, че първият водач на Националсоциалистическата партия в Германия е бил елементарният железопътен служащ Антон Дрекслер. Затова е добре да се внимава с покупката на жилища и евтини партии.

Коментарът на Арман Бабикян във в. "Сега "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР